DAF onderdelen bij Bouwmeester

Bouwmeester is dé specialist in truck en trailer onderdelen.

Op zoek naar DAF onderdelen voor uw vrachtwagen?

Bouwmeester heeft een enorme voorraad DAF onderdelen voor vrachtwagens. Vrijwel al onze onderdelen zijn van het Duitse merk Dieseltechnic en daarmee van de hoogste kwaliteit. 

DT onderdelencatalogus

De Dieseltechnic onderdelencatalogus voor DAF bevat ruim 2300 DAF onderdelen voor trucks, op 584 bladzijden. DT heeft onderdelen beschikbaar voor de volgende trucktypes van DAF: 

XF 95/105 - CF 65/75/85 - LF 45/55 - 95 XF - 65/75/85 CF - F 45/55/65/75/85/95 - F 800-3600

De DT-onderdelencatalogus kunt u hier bestellen.

Waarom DAF onderdelen van Bouwmeester?

  • Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar
  • Levering binnen 24 uur, spoedleveringen mogelijk
  • Alleen originele A-kwaliteit DAF onderdelen
  • Meer dan 25.000 DAF onderdelen op voorraad in Tilburg
  • Onze technisch specialisten staan voor u klaar! 

Bekijk al onze vrachtwagen onderdelen of bestel direct: 013 - 543 60 47.

Hulp of Advies nodig van een Expert?

 

 

Over DAF

DAF is fabrikant van auto's en vrachtwagens, opgericht te Eindhoven in1932. DAF stond oorspronkelijk voor 'Van Doorne's Aanhangwagen Fabriek'. De broers Hub en Wim van Doorne begonnen namelijk met het bouwen van opleggers en aanhangwagens. Pas in 1949 produceerden zij de eerste vrachtauto's. Hun belangrijkste opdrachtgever was het Nederlandse leger. In de jaren '50 startten ze ook met de bouw van personenauto’s en verkopen ze DAF onderdelen. 

DAF autobussen

In de jaren '40 begaf DAF zich ook in de wereld van de autobussen met de productie van chassis daarvoor. In eerste instantie werden de chassis van vrachtwagens hiervoor nog gebruikt als uitgangspunt, met een staande motor voorin. Vanaf eind jaren '50 produceerde DAF hiervoor ook de dieselmotoren zelf. Inmiddels is DAF Bus geen onderdeel meer van DAF, maar is het overgenomen door de VDL Groep.  

DAF vrachtwagens

Na de oorlog startte DAF echt met eigen productie van vrachtwagens. De DAF 2600 uit 1963 is één van de meest bekende modellen, omdat deze in alle opzichten vernieuwend en modern was. Ook de DAF 95 uit 1988 was een groot succes. Deze truck bezorgde DAF zelfs de eerste 'truck van het jaar'-titel. Dankzij de overname van Leyland (Brits fabrikant van auto's, vrachtauto's en bussen) werd de productiecapaciteit vergroot en kwam er tegelijkertijd een nieuwe afzetmarkt bij. Dit legde DAF geen windeieren en inmiddels stond het bedrijf op een vierde plaats op de wereldwijde ranglijst van truckfabrikanten. 

In 1993 zakte de markt helaas in elkaar en moest DAF faillisement aanvragen. Het bedrijf maakte een doorstart, maar werd kort daarna overgenomen door het Amerikaanse Paccar. DAF blijft echter als zelfstandige onderneming bestaan, met de hoofdvestiging in Eindhoven. De twee bedrijven vormen een perfecte aanvulling op elkaar en zijn blijvend succesvol in de markt van bedrijfswagens.