Geschiedenis Bouwmeester

geschiedenis van bouwmeesterBouwmeester is op 8 april 1941 opgericht door de heer Jan Bouwmeester die, samen met zijn vrouw, is begonnen in een schuurtje. Dit bleek al snel te klein en er werd een nieuwe, grotere locatie gevonden voor de grossierderij in automaterialen en gereedschappen. Enkele jaren later voldeed ook dat pand (aan de noordstraat, hartje centrum van Tilburg) niet meer aan de eisen met betrekking tot ruimte en parkeergelegenheid en is het bedrijf verhuisd naar de Jules Verneweg 20 op Industrieterrein "Loven" in Tilburg.

geschiedenis van bouwmeesterIn 1982 werd Bouwmeester overgedragen aan 2 toenmalige medewerkers; Theo Kok en Jan de Rooij. Zij hadden een duidelijke visie: specialiseren in de snelgroeiende markt van vrachtwagenonderdelen. Na het overlijden van Theo Kok in 1992 zet Jan de Rooij het bedrijf alleen voort. Hierna wordt de specialisatie langzaam een feit. Er wordt gekozen voor dealerschappen van originele A-merken zoals BPW, SAF, ROR en Wabco. In deze periode groeit Bouwmeester uit tot één van de belangrijkste leveranciers van vrachtwagenonderdelen in Tilburg en omstreken.

In 1998 neemt Jan de Rooij na ruim 40 jaar afscheid van het bedrijf en nemen Jurgen en Morena de Rooij het bedrijf van hun vader over. Sindsdien is de groei toegenomen dankzij de vooruitstrevende manier van ondernemen. 

Vanaf 2006 is het bedrijf te vinden aan de Heraclesstraat, op Industrieterrein "Vossenberg" in Tilburg. Vanuit dit moderne pand met 2500 m2 vloeroppervlak, ruime parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid zal een verdere groei gerealiseerd worden.