3 x waarom optimale badkamerventilatie zo belangrijk is

Een optimale ventilatie in de badkamer is heel erg belangrijk. Er zijn hiervoor natuurlijk verschillende redenen. Als je het belang van een goede ventilatie niet inziet lees dan even door, want we zullen het je in dit artikel uitleggen!

1. Goede ventilatie voorkomt schimmel.

Er zijn verschillende manieren waarop goed ventilatiesysteem schimmelgroei kan voorkomen. Schimmel groeit bijvoorbeeld van vocht dat in de lucht zit, en daarom is badkamerventilatie een effectieve manier om een badkamer van vocht te helpen ontdoen. Om deze goede ventilatie zo effectief mogelijk te laten werken, moet je ook rekening houden met een aantal andere factoren, zoals het soort pijp dat je van plan bent te gebruiken om verse lucht in de kamer te brengen.  Als extra preventiemaatregel kunnen in badkamers ook afzuigventilatoren in de muren of het plafond worden aangebracht. Deze helpen om verse lucht van buiten de badkamer aan te zuigen, en tegelijk het ventilatiesysteem naar buiten te dwingen als het water volledig uit de ruimte verdampt is.

2. Voorkom gezonheidsproblemen

Voldoende ventilatie is belangrijk om luchtvervuiling te voorkomen die bijdraagt tot chronische longziekten, hartkwalen, emfyseem, astma, allergieën, en vele andere ziekten. Zoals hierboven al benoemd voorkomt goede ventilatie de groei van schimmels en andere bacteriën die allemaal invloed hebben op je gezondheid. Goede ventilatie betekent dus een goede luchtkwaliteit en minder gezondheidsproblemen.

3. Een comfortabele badkameromgeving houden

Elke badkamer moet zo ontworpen en gebouwd zijn dat alle natte oppervlakken efficiënt geventileerd worden en relatief comfortabel en droog kunnen blijven, zelfs als de temperatuur extreem warm of extreem koud is, en dat wordt veel gemakkelijker gemaakt als een ventilatiesysteem volledig geïntegreerd is. De lucht die wel bij de natte oppervlakken kan komen, wordt meestal opgesloten in de kamer of in een ventilatieruimte of dakruimte, waardoor de badkamer nat en vochtig kan aanvoelen, en ook condensvorming op oppervlakken in de hand kan werken. Ventilatie die ofwel geforceerd ofwel passief geïntegreerd is kan de hoeveelheid ingesloten vocht beperken en helpen de ruimte droog en comfortabel te laten aanvoelen.

Bron: https://www.ventilatieshop.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *