7-Stappenplan om uitvalschermen te reinigen

Het reinigen van uitvalschermen zorgt er niet alleen voor dat het scherm er weer zo goed als nieuw uit ziet. Het verlengt ook de levensduur van je uitvalscherm. Wanneer je ee zonnescherm goed onderhoudt gaat het namelijk veel langer mee dan een scherm die je nauwelijks schoonmaakt. In dit artikel leggen we uit hoe je jouw uitvalscherm het beste schoon kunt maken.

Stap 1

Maak ten eerste de houder van je uitvalscherm schoon. Zo voorkom je dat achteraf het scherm niet vies wordt van achtergebleven vuil in de cassette. Dit kun je gewoon met een sopje schoonmaken.

Stap 2

Open vervolgens je uitvalscherm en als het mogelijk is haal je het doek los. Met een zachte borstel kun je het loszittend vuil van het scherm weg borstelen. Dit moet je met zachte hand doen zodat je het vuil niet in het doek borstelt. 

Stap 3

Voor een wat grondigere reiniging van het doek gebruik je een zachte borstel of spons. Je kunt een zachte schoonmaakmiddel toevoegen aan het water. Bijvoorbeeld groene zeep of HG Zonnescherm reiniger. Ook bij deze stap is het belangrijk dat je dit zachtjes doet. 

Stap 4

Wanneer je de hele doek gepoetst hebt moet je het sopje een kwartier laten intrekken. Vervolgens kun je het afspoelen met schoon water, koud water kan ook gebruikt worden. Gebruik een tuinslang of emmers, maar geen hogedrukreiniger. Een hogedrukspuit belast het doek te veel en hierdoor kunnen scheuren ontstaan. 

Stap 5

Laat het uitvalscherm volledig opdrogen. Hou daarom goed de weersvoorspelling in de gaten en kies een dag waarop het niet regent. Maar ook niet te warm is. Als je doek ongelijk opdroogt kun je kleurverschil zien optreden. 

Stap 6

Je kunt ervoor kiezen om impregneermiddel aan te brengen op het doek. Dit zorgt ervoor dat je uitvalscherm beter beschermd is tegen schimmel en vocht.

Stap 7

Ook na deze stap moet je het doek helemaal laten opdrogen. Ten laatste berg je het uitvalscherm weer op. 

Bron: https://www.rainbow-collection.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *