Advies over de gipsplaatlift

Tijdens een bouwproject kan een gipsplaatlift een ongelofelijk nuttig en handig apparaat zijn. Omdat gipsplaatpanelen vaak grote afmetingen hebben en zwaar van gewicht zijn is het ondoenlijk om deze handmatig te hanteren. Een gipsplaatlift biedt daarbij uitkomst. Zonder al te veel fysieke inspanning van uzelf of uw werknemers kunnen gipsplaten vervoerd worden. Daarbij wordt de kans op schade van het materiaal ook vele malen vermindert. Moeiteloos worden de gipsplaten met de gipsplaatlift naar boven getild, zelfs naar de allerhoogste verdieping van een bouwproject. De zwaarste uitvoering van een gipsplaatlift kan een hoogte bereiken van maar liefst 4,5 meter en tilt een gewicht van 70 kilo moeiteloos op. Maar niet alleen voor gipsplaten is het een handig hulpmiddel; ook voor het plaatsen van luchtkanalen is deze lift een welkom tilmaatje. 

De werking van een gipsplaatlift

Een gipsplaatlift werkt eigenlijk als een soort vloerkrik. Het is een compact apparaat dat makkelijk in elkaar kan worden gezet zonder extra gereedschap en licht van gewicht is. Toch tilt het moeiteloos de zware gipsplaten op. Een gipsplaatlift is voorzien van een lier welke met 2 snelheden is te bedienen. Daarnaast kan de lift 65 graden kantelen zodat u op makkelijke wijze de gipsplaten kunt bevestigen en weer verwijderen. De lier gebruikt u om de mast omhoog of omlaag te draaien in de daarvoor gewenste positie. De lier kan kloksgewijs gedraaid worden. Met de klok mee om de lading omhoog te takelen (denk hierbij om uw hoofd) en tegen de klok in om de lading weer te laten zakken. De hendel van de gipsplaatlift heeft 2 posities waar het op in kan worden gesteld. Een standaardpositie waarmee de lading rustig naar boven en beneden wordt getakeld en een snelle positie waarin de tijd waarin dat gebeurt wordt gehalveerd. 

Veilig werken met de gipsplaatlift

Neem voor het gebruik van een gipsplaatlift altijd de veiligheidsregels goed door. Controleer de kabel op eventuele oneffenheden of gebreken. Zet de gipsplaatlift op een vlakke en stabiele ondergrond neer en zorg dat de vergrendelingspoten uitgeklapt zijn. Draag het benodigde veiligheidsmateriaal zoals een helm, handschoenen en veiligheidsschoenen. Tot slot moet u ervoor zorgen dat u nooit het maximaal te tillen gewicht van de gipsplaatlift overschrijdt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *