Antwoord op al jouw vragen over vloercoating

  • door

Overweeg jij om jouw woning, bedrijfspand, garage, schuur of andersoortig gebouw van een vloercoating te voorzien? Hieronder vind je antwoord op al jouw vragen over vloercoating.

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating is een coating die over een bestaande vloer, zoals een cement-, tegel- of betonvloer, wordt aangebracht. Vloercoatings worden gemaakt van de harde kunststof epoxy, dat wordt vervaardigd uit kunststof polymeer. Kunststof polymeer vindt zijn oorsprong in aardolie. Door de kunststof vloeibaar te maken en gelijkwaardig over de vloer te verdelen ontstaat een strakke, gladde vloer die intensief belast kan worden.

Wat zijn de voordelen van vloercoating?

Een vloercoating is ijzersterk, nagenoeg onbeschadigbaar en heeft een naadloos, glad oppervlak zonder poriën. Hierdoor kan een vloer met vloercoating zwaar belast worden, intensief gebruikt worden en bovendien in een handomdraai weer worden gereinigd. En vloer met vloercoating is bestand tegen water, hitte, kou, zuren en chemicaliën, waardoor het geschikt is voor de meest uiteenlopende ruimtes. Daarnaast heeft een vloer met vloercoating een moderne, strakke en verzorgde uitstraling en bovendien een lange levensduur.

Biedt een vloercoating de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende kleuren?

Jazeker! Epoxy, het kunststof dat wordt gebruikt om jouw vloer van deze vloercoating te voorzien, kan in allerlei kleuren worden geleverd. Daarnaast kan de vloer worden uitgebreid met instrooivlokken en diverse extra coatings, zoals een antisliplaag. Hierdoor is er altijd een vloercoating verkrijgbaar die naadloos aansluit op jouw situatie.

Waar kan een vloercoating worden toegepast?

Een vloercoating kan overal worden toegepast. Van woonhuizen tot scholen en kerken en van bibliotheken en musea tot winkels en bedrijfshallen, een vloercoating is geschikt voor allerlei situaties.