Appartement kopen of huren in de randstad?

  • door

Je gaat in de randstad wonen, gefeliciteerd! Heb je hiervoor gewoond in een dorp? Dan is het een grote stap. Welkom in de drukte en in een stad waar het altijd bruist. In een dorp heb je vaak meer rust, maar er zijn een hoop voordelen van het wonen in een mooie, grote stad. Je ontmoet veel mensen, je kunt altijd leuke dingen doen en je kunt veel nieuwe dingen ontdekken. Nu je weet dat je wilt verhuizen, is de volgende vraag of je een appartement gaat huren of kopen? In de randstad wordt vaker gehuurd, maar het is ook zeker mogelijk een appartement te kopen!

De voor- en nadelen van huren

Huren in de randstad is waar de meeste mensen vaak voor kiezen. Het is goedkoper en in het centrum kom je vaker jonge mensen tegen die nog maar net begonnen zijn met hun carrière. De regels van het kopen van een appartement maakt het voor jonge mensen lastiger. Het voordeel van huren is dat veel zaken voor je geregeld worden en je altijd voor vragen en problemen bij je huisbaas terechtkunt. Het nadeel is dat het vaak erg duur is en maandelijks een hoger bedrag is dan wanneer je het koopt en je hypotheek aflost. 

De voor- en nadelen van kopen

Er zijn veel appartementen te koop in Rotterdam. Wat je waarschijnlijk als eerst opvalt, is de veel hogere prijs dan in een dorp. Je hebt minder woonoppervlakte en je betaalt meer. Het voordeel is dat je er veel voor terugkrijgt. Denk aan een prachtig uitzicht, een toplocatie en meer. Een ander voordeel is dat de waarde bijna altijd stijgt, dus mocht je later verhuizen kun je er meer voor vragen dan je er zelf voor hebt betaald. Daarnaast kun je later ook het appartement onderverhuren terwijl je een tweede huis koopt.