Balkonhekken en veiligheid

Balkons zijn er in alle soorten en maten. We komen ze ook overal tegen. Balkons zien we aan woonhuizen, aan flats, aan kantoren en aan bejaardencentra.

Langs deze balkons zien we eigenlijk altijd wel iets van een hekwerk of reling. En dat is maar goed ook. In het kader van de veiligheid zal er altijd iets om een balkon moeten zitten. Balkons zijn over het algemeen altijd op hoogte. Dus de kans bestaat dat je er vanaf valt. Om dit te voorkomen wordt er gewerkt met balkonhekken. Dit is Arbo technisch ook verplicht. Een huis of wat voor gebouw dan ook dat balkons heeft, maar waar geen hekken omheen geplaatst zijn, zal nooit door de oplevering komen.

Balkonhekken in verschillende varianten

Balkons zijn er in vele soorten en maten. Maar dit geld ook voor de balkonhekken. Er zijn balkonhekken van hout. Hierbij zien we vaak houten planken verticaal tussen de boven en onderkant. Er zit dan vaak wat ruimte tussen zodat je er nog tussendoor kunt kijken.

Dit houtwerk vergt natuurlijk wel wat onderhoud zo nu en dan. Er zal af en toe even een nieuw verflaagje op moeten. Ook om de levensduur van het hout te verlengen.

Ook zijn er balkonhekken van staal. In plaats van de houten planken die hierboven genoemd worden kan er gewerkt worden met metalen spijlen. Dit is zwaarder qua gewicht. Maar het is wel onderhoudsvriendelijker. Dit metaal zal niet vergaan. Wel kan het zijn dat er af en toe een nieuw kleurtje op moet.

Dan hebben we ook nog balkonhekken van kunststof. Deze zijn licht van gewicht en vergaan ook niet. Deze kun je verkrijgen in welke kleur je maar wilt. Deze zijn erg kleurvast en hier heb je niet snel weer omkijken naar.

Een hekwerk balkon van glas zien we ook veel in het straatbeeld. Deze hekken worden het meest gebruikt bij kantoren en hoge flatgebouwen. Als je dan als bewoner buiten zit op je balkon, kun je toch nog door het glas kijken en zien wat er op straat gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *