Belang van document management in de bouw

Weet je wel zeker dat je het juiste bestand voor je hebt? In de bouw is dit een essentiele vraag. Wanneer je werkt met een oude versie van een bestand kan dit voor enorm veel uitzoekwerk en vertraging tijdens het project zorgen. Het is dus belangrijk dat je een goed document management systeem, zoals Prostream, hebt om dit te voorkomen.

Documentbeheer

Tijdens projecten is het belangrijk dat je 100% zeker weet dat je in het laatste versie van een document of bestand aan het werken bent. We zien namelijk nog te vaak dat dit niet het geval is, wanneer meerdere mensen aan hetzelfde werken. Oude documenten worden teruggehaald en opgeslagen waardoor ze de nieuwere versie overschrijven. Hiernaast wil je natuurlijk ook dat bestanden eenvoudig te delen zijn. In een goed documentbeheer systeem worden deze problemen voorkomen. Zo sla je de documenten op een centrale plek op en kunnen alle belanghebbenden altijd bij de nieuwste versie van het bestand komen. 

Het belang 

Tijdens een project heb je met allerlei verschillende partijen te maken. Hierin is de communicatie soms erg lastig, maar enorm belangrijk. Samenwerking is namelijk de key om een project goed te laten verlopen. Het is dan ook fijn wanneer iedereen altijd toegang heeft tot de juiste bestanden en mappen. Zo kan een document management systeem je hiermee helpen. Alle informatie staat op een centrale plek en iedereen kan erbij wanneer en waar ze willen. Je kan exact zien wie welke aanpassingen heeft gedaan, waardoor je een welles-nietes-discussie meteen voorkomt. 
Neem een kijkje op https://www.prostream.app/ wat dit systeem voor jouw projecten kan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *