Chemisch vernikkelen

Wat is chemisch vernikkelen?

Verbrugge performance coatings biedt de dienst van het chemisch vernikkelen. “Wat is chemisch vernikkelen?”, hoor ik u denken. Dat dacht ik de eerste keer ook tot ik eens ging kijken bij Verbrugge omdat ik aan het zoeken was op het internet naar een oplossing voor de slijtage en de corrosie op mijn mechanische onderdelen. Ik had er wel middeltjes voor om het enigszins te voorkomen maar had toch altijd nog last van corrosie. Niet meer na Verbrugge. 

Chemisch vernikkelen is een proces dat mechanische onderdelen beschermt tegen slijtage en behandelt de oppervlakte met anti-corrosie bekleding. Dit proces is ook mogelijk voor de behandeling van complexe onderdelen. De anti-corrosie laag zal overal gelijk worden verdeeld zodat elk deel van uw onderdeel wordt beschermd. Zelfs in de groeven, hoeken en andere lastige te bereiken plekken zal alles gelijk zijn. Door de technologie die Verbrugge gebruikt kunnen ze snel veel produceren. Verbrugge is het enige bedrijf dat in Europa volautomatisch kan produceren. 

Hoe gaat het chemisch vernikkelen proces?

Het chemisch vernikkelen hangt van verschillende aspecten af zoals de samenstelling van de nikkelbaden, de pH (aanduiding van de zuurgraad), de aard van het onderdeel, de temperatuur en dergelijke. Stappenplan chemisch vernikkelen: 

  1. De voorwerpen onderdompelen in ontvetter of afbijtmiddel. De voorwerpen worden hiermee voorbehandeld. 
  2. Hierna gaan de onderdelen in een oplossing van een chemische mix: nikkelzouten, reduceren en additieven. 
  3. Dan ontstaat er een reactie op het Nikkel. 

Heeft u onderdelen die een anti-corrosie laag kunnen gebruiken en tegen slijtage beschermd moeten worden? Schakel Verbrugge performance coatings in. Kijk op Verbrugge coatings.be en neem contact met ze op om een prijs offerte aan te vragen. Het bedrijf zit wel in Lille en Templemars dus neem dat mee in de voorbereiding of berekening om door Verbrugge uw onderdelen te laten vernikkelen. Er zijn ook mogelijkheden om het daar naartoe te sturen. 

Gevonden op: https://www.verbrugge-coatings.be/