Comfort en licht in de zolderkamer

  • door
Houten dakraam

Om van je donkere zolder een mooie lichte ruimte te maken kun je gebruik maken van dakramen, hiermee haal je daglicht naar binnen. Maar dat is niet alles, met een raam in je dak geef je de kamer ook meer wooncomfort, je kunt het dakraam open doen om frisse lucht naar binnen te krijgen om te ventileren. Om alleen te ventileren is een raam op de zolderkamer ook ideaal, onder alle weersomstandigheden is het mogelijk om te ventileren. Gelukkig zijn er meer dan genoeg formaten ramen, zodat je altijd het goed formaat kunt kiezen voor je kamer.

Blank dakraam

Reguleer zelf de hoeveelheid zonlicht

De meeste mensen vinden een beetje zon in de kamer wel lekker, echter als het zomer is wordt het al snel te warm. Zeker op een zolderkamer, waar je direct onder het dak slaapt kan de temperatuur door de zon flink oplopen. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen beschikbaar waarmee je de zon buiten kunt houden. Wens je helemaal geen zon in je kamer dan is een rolgordijn geschikt om aan te brengen bij je dakramen. Wil je wel zon, maar zelf bepalen in welke hoeveelheid dan zijn jaloezie├źn de ideale oplossing.

Tuimelvenster

Een mogelijkheid om de zon helemaal buiten de kamer te houden is de dakramen te voorzien van rolluiken. Deze rolluiken worden bevestigd aan de buitenkant van het raam, ook om je kamer in de nacht donkerder te maken zijn de luiken een goede oplossing. Met een buitenzonwering houd je de zon buiten, maar kun je wel naar buiten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *