De charme van kunststof dakkapellen

  • door

Je donkere zolder omtoveren tot een master bedroom of een kantoor? Dan is een kunststof dakkapel plaatsen een onmisbaar onderdeel van je verbouwing. Deze uitbouw is op veel schuine daken te zien, waardoor niemand hoeft te twijfelen aan de populariteit ervan. Wel kun je je afvragen welke voordelen het met zich meebrengt en of kunststof dakkapellen wat voor jou zijn. Daarom vertellen wij je er graag meer over.

Meer ruimte met kunststof dakkapellen

Met deze kleine verbouwing creëer je veel ruimte voor jezelf. Niet alleen krijg je er wat loopruimte bij, maar je geniet ook van meer natuurlijk licht, waardoor je zolder opeens een heel andere uitstraling krijgt. Bovendien kijk je nu gemakkelijker uit je raam en heb je een beter uitzicht op je voor- of achtertuin. Kunststof dakkapellen zijn op maat te maken. Je bepaalt dus zelf hoeveel extra ruimte je wenst op je bovenverdieping. Klinken deze voordelen als muziek in de oren, maar twijfel je of je er een verbouwing voor overhebt? Bedenk dat een dakkapel de waarde van je huis verhoogt. Het is een investering in je woning die je (gedeeltelijk) terugverdient wanneer je je huis verkoopt.

Waarom kiezen voor een dakkapel van kunststof?

Dakkapellen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, maar kunststof is in de regel de beste optie. Het is relatief goedkoop, maar biedt zoveel voordelen! Ten eerste heeft kunststof een isolerende werking – een onmisbare eigenschap op een bovenverdieping. Zolders worden in de zomer snel warm en om dit zoveel mogelijk tegen te gaan, is een goede isolatie een noodzaak. Kunststof is bovendien gemakkelijk te onderhouden. Het rot niet, het zet niet uit en het gaat tientallen jaren mee. Het is daarmee een zeer duurzame optie. Schilderen is ook niet nodig, aangezien het materiaal kleurvast is. Alvorens je gaat verbouwen, kies je een kleur en afwerking die jou bevalt en die bij je huis past. Kies voor kunststof dakkapellen met houtnerf afwerking voor een rustieke look of ga voor kunststof zonder reliëf voor een huis met een strak exterieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *