De vele voordelen van een aluminium loopbrug

aluminium loopbruggen

Bij het aanleggen van een loopbrug is het erg belangrijk het juiste materiaal te kiezen. Dat kan variëren van bakstenen straatstenen en grind tot natuursteen en gegoten betonplaten. Vanwege de vele voordelen worden tegenwoordig ook veel aluminium loopbruggen gebruikt.

In landschapsarchitectuur wordt baksteen al honderden jaren gebruikt. Het is vanwege deze reden dat bakstenen vaak te zien zijn in historische wijken en huiswerven. Een rode bakstenen loopbrug geeft een huis een sfeer van elegantie. Daarnaast biedt dit materiaal extra flexibiliteit en een hoge duurzaamheid. Een loopbrug van grind heeft dan weer als voordelen dat het goedkoop en eenvoudig te installeren is.

Een loopbrug van natuursteen ook een goede keus. Iedere steen is namelijk uniek als het gaat om vorm, ontwerp en kleur. Het is echter wel goed om voorbereid te zijn op iets meer onderhoud, want steen kan afbrokkelen als hij wordt blootgesteld aan vocht. En als je al een betonnen terras aan het storten bent, kan het handig zijn om meteen looppaden van beton te storten, aangezien en een groot aantal textuur- en kleuropties beschikbaar zijn bij het gebruik van gekleurd beton.

Een loopbrug van gegoten betonplaten heeft, ondanks het gemak van installatie, ook onderhoud nodig, omdat hij vanwege de poreusheid regelmatig moet worden afgedicht voor het buiten houden van water en het verwijderen van betonvlekken. Kies je voor een geplaveide loopbrug van in elkaar grijpende betonklinkers, dan is dit vanwege de lagere prijs een aantrekkelijke en praktische optie.

aluminium loopbruggen

Een materiaal dat tegenwoordig populair is, is aluminium. Aluminium loopbruggen zijn ideaal voor het veilig overbruggen van kleine en middelgrote hellingen. Aluminium loopbruggen hebben echter veel meer voordelen:

• Ze zijn licht; ze wegen drie keer minder dan stalen exemplaren en zijn extreem gemakkelijk te gebruiken en te hanteren.

• Ze zijn robuust; het doordachte ontwerp en de keuze van speciale, zeer resistente legeringen maken het mogelijk om de maximale inspanningen te weerstaan.

• Ze zijn bestendig; vanwege oxidatie, ongunstige atmosferische omstandigheden en zoute omgevingen kunnen ze voor lange tijd worden gebruikt, zonder dat er enig onderhoud nodig is.

• Ze zijn bijzonder veilig; elk model oprit of loopbrug doorstaat de meest veeleisende kwaliteitscontroles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *