De vele voordelen van een goede beregeningsinstallatie

Om een tuin of een akker van voldoende water te voorzien, moet je soms hele capriolen uithalen. De Nederlandse zomers kunnen immers buitengewoon droog verlopen, waardoor de planten en gewassen het soms erg moeilijk krijgen. Dit kan opgelost worden door een sproeier aan te sluiten op de waterleiding en een paar uur de kraan open te zetten, maar dit is natuurlijk niet de meest milieuvriendelijke oplossing en het loopt ook nog eens lekker in de papieren bij het waterbedrijf. Daarom is een goede beregeningsinstallatie zeker het overwegen waard. We zetten de voordelen op een rijtje.

Je maakt gebruik van een natuurlijke waterbron

Of je nou je tuin beregent, of gebruik maakt van een beregeningspomp voor agrarisch gebruik, ze zijn altijd in staat om water te vinden uit een natuurlijke bron. Zo kan je ervoor zorgen dat de pompen het lokale slootwater gebruiken om hun werk te doen, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van grondwater. Grondwater zit overal, soms wat dieper dan anders, en is een zeer rijke bron, die perfect geschikt is om alles wat er boven de grond leeft aan planten en gewassen te voorzien van de broodnodige hoeveelheid water. Deze milieuvriendelijke en duurzame oplossing heeft veel mensen al een hoop plezier gebracht en zal dit nog lang blijven doen.

De sproeiers brengen elk deel van de tuin voldoende water

Door sproeiers aan te sluiten op de beregeningspomp en deze op strategische plekken in de tuin te plaatsen, creĆ«er je een systeem dat alle hoekjes van de tuin zal vinden als het water gesproeid wordt. Als het systeem geplaatst wordt door een expert, weet je zeker dat dit goed is ingeregeld en hoef je niet bang te zijn dat er ergens nog iets gemist wordt. De sproeiers kunnen ook ingesteld worden, zodat ze op specifieke momenten aanspringen als de planten of gewassen het water het hardste nodig hebben. 

Beregening neemt zorgen weg over droogte

Zeker als je gebruikt maakt van natuurlijke waterbronnen, neemt beregening de zorgen weg die komen bij een droge zomer. Niemand wil dat de oogst mislukt, of dat planten verwelken door een gebrek aan water en met een goede beregeningsinstallatie ben je dit voor. De planten krijgen altijd voldoende water, zodat ze gezond blijven en goed kunnen groeien en jij hoeft niet bang te zijn dat je niet genoeg hebt gedaan met de tuinslang. 

Het neemt werk uit handen

Iedereen die wel eens in de tuin heeft gestaan met een tuinslang, weet hoe langdurig dit proces kan zijn. Zeker als je tuin of akker elke dag zorg nodig heeft, is het een flinke klus om dit handmatig te blijven doen. Een beregeningsinstallatie neemt je dit werk uit handen, omdat het water automatisch opgepompt wordt en vervolgens ook automatisch over het land wordt verdeeld. Hierdoor kan je je tijd anders besteden, terwijl de planten en gewassen alles krijgen wat ze nodig hebben. En aan het einde van de dag kan je genieten van al het moois dat deze groeiende en bloeiende planten te bieden hebben, in de wetenschap dat het allemaal gezond en sterk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *