De verschillen in plafond platen

  • door

Een goede oplossing voor mensen die graag hun plafond willen renoveren, kan in de vorm van een systeemplafond. Dat is namelijk een handige en prijsbewuste manier om ervoor te zorgen dat het plafond van de ruimte er mooi uit ziet, maar ook een praktische invulling krijgt. In deze tekst gaan we daarom kijken wat het precies voor een plafond is en uiteraard ook naar de bijkomende voordelen van het plafond.

Wat is een systeemplafond?


Een systeemplafond is een plafond bestaande uit een geraamte wat opgehangen wordt en de plafondpanelen die vervolgens in het geraamte gehangen kunnen worden. Die plafond platen worden gemaakt van verschillende soorten materiaal waarbij de ene variant natuurlijk duurder is dan de andere. De plafondpanelen worden per stuk in het geraamte gehangen en wanneer alle platen dus hangen in het geheel, ontstaat er een plafond. Het ophangen van dit plafond kan op een hele gemakkelijke manier en daarom is het dus een plafond wat we ook steeds vaker tegenkomen. Je tovert dus elke ruimte in een gloednieuwe ruimte door gebruik te maken van deze duurzame, prijsbewuste en gemakkelijke oplossing. Toch zitten er nog een aantal andere voordelen aan het plafond. Laten we een kijkje nemen.

Wat zijn de voordelen


Een groot voordeel zit hem dus in het gemak van het plafond. Het is heel gemakkelijk om te installeren en daardoor scheelt het dus een hoop geld. Het plafond kan namelijk door iemand zelf opgehangen worden in plaats van dat hier iemand voor ingehuurd hoeft te worden. Hier komt bij kijken dat alle andere plafonds vaak ook een stuk duurder zijn. Een dubbel voordeel dus door het gemak en de prijs. Een ander voordeel is dat er een ruimte is ontstaan tussen het oorspronkelijke plafond en het nieuwe plafond. Deze ruimte kan gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Denk aan het wegwerken van kabels en buizen die anders in het zicht zouden hangen. Mocht er een probleem aan het plafond ontstaan, zoals een vlek of een beschadiging, hoef je maar een plaat te vervangen en dus niet het hele plafond. Als laatste voordeel valt er ook nog wat te halen in de akoestiek van de ruimte. Door het nemen van de plafond platen, kies je er voor om een veel betere akoestiek in de woning te krijgen dan voorheen. Hierdoor blijft het geluid in de ruimte en blijft het geluid ook mooi in deze ruimte.