De voor- en nadelen van zelf je muren stucen

  • door

Als je in huis aan het verbouwen bent zul je hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met stucwerk. Stucwerk is haast onvermijdelijk als je te maken hebt met onaantrekkelijke wanden in je huis die je kwijt wil. De vraag is echter of je dit zelf kan en wil doen, of dat je hier voor een vakman wil inhuren. In deze blog geven wij de voor- en nadelen van het zelf stucen van je muren.

Voordelen

Geld besparend.

Het grootste voordeel van zelf je muren stucen is het geld wat je ermee bespaart. Natuurlijk moet je dan wel zelf de benodigde materialen aanschaffen en zal je er flink wat uren in moeten stoppen. Met het zelf stucen van je muren, in plaats van het door een stukadoor te laten doen, kan al snel 70% van de kosten besparen. 

Stucen op een gewenst moment

Als je zelf besluit het stucwerk te doen kan je goed inplannen wanneer je het werk wil verrichten. Waarschijnlijk zitten je buren en medebewoners niet te wachten op herrie vroeg in de ochtend. Je kan dan ook gemakkelijker een uurtje later beginnen en stoppen wanneer het je uitkomt. Een vakman staat daarentegen vaak vroeg voor de deur en werkt aan een stuk door. 

Nadelen

Lastig zelf te doen

Stucen kan als lastig en zwaar worden ervaren. Je moet enige handigheid hebben in klussen en aardig door kunnen werken voor de beste kwaliteit. Daarbij zal je een stappenplan moeten maken en volgen. Ook is het vaak lastig om een gemaakte fout te herstellen. Voor de herstelling van zo’n fout moet je dan meestal een vakman inhuren. 

Niet gegarandeerd goed werk

Zelf aan de slag gaan met stucwerk blijft toch een gok die je waagt. Ook al denk je het aan te kunnen, een ongeluk zit in een klein hoekje. Een stukadoor inhuren zal daarentegen zeker het gewenste resultaat opleveren. Een stucadoor heeft opleidingen gevolgd en is daardoor een echte vakman. Een goed resultaat is daarom bijna altijd gegarandeerd. 
Zie jij toch graag je muren gestuct worden door een vakman? Voor een stukadoor in Amsterdam of een stukadoor in Diemen kun je bij Stucstunter terecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *