Een huis bouwen van een container

  • door
container huis bouwen

Containerhuizen: je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is precies wat de naam al zegt, een container omgebouwd tot huis. Containers worden ook wel de ‘legoblokken’ om huizen mee te bouwen genoemd. Dit is niet onterecht. Je kan meerdere containers geweldig combineren om je droomhuis te bouwen, groot of klein. In één container heb je al ongeveer 15m2 oppervlakte. Combineer je er een paar, dan heb je zo een huis met meerdere kamers. Maar waar moet je nu aan denken bij het bouwen van een containerhuis? Daar gaan we hier op in.

Waar moet je containers kopen

Containers komen in allerlei soorten en maten. Gebruikt, ongebruikt of éénmalig gebruikt. Onze tip is om alle benodigde containers bij dezelfde leverancier te kopen, bijvoorbeeld KC Trading. Koop je containers bij verschillende leveranciers, dan loop je het risico dat je containers koopt van verschillende kwaliteit, of dat de afmetingen net iets anders zijn. Heb je een leverancier gevonden, koop dan dus al je containers bij die leverancier. Dat is ook nog eens een stuk makkelijker dan met drie verschillende verkopers communiceren over levering etc.

Isoleer de container goed

Net als een gewoon huis, moet je een container isoleren als je deze wilt gebruiken als woning. Ben je niet zeker over hoe je moet isoleren of bijvoorbeeld een raam moet plaatsen, laat modificaties aan de container dan doen door professionals. Het is namelijk erg belangrijk dat dit goed gebeurt. Isoleer je een containerwoning niet, dan zul je in de zomer erg veel last kunnen krijgen van de hitte van de zon op het staal. Maar andersom is het ook niet prettig om in de winter in een ongeïsoleerde container te wonen. Vergeet deze belangrijke stap dus niet in je bouwplannen!

Nieuwe of gebruikte container gebruiken?

Je bent zover om een of meerdere containers te kopen. Koop je dan gebruikte of nieuwe containers? Een tweedehands zeecontainer heeft natuurlijk al wat moeten doorstaan, waaronder mogelijk lekkage van chemische stoffen. Dit beïnvloed de kwaliteit van een container en mogelijk jouw gezondheid in huis. Weet je niet wat er precies is gebeurd met een gebruikte container, dan is het veiliger om te kiezen voor nieuw. Zorg dus dat je de geschiedenis van een container weet voordat je een koop sluit.

Meer bouwtips? Lees dan ook onze andere blogs.