Een nieuwe vorm van verwarming

De manier waarop we onszelf verwarmen, heeft in de geschiedenis van de mensheid grote veranderingen doorgemaakt. De oervorm van verwarming is natuurlijk het kampvuur. Tienduizenden jaren lang is het kampvuur de onbetwiste vorm van verwarming. Pas rond de 20ste eeuw komt hier verandering in. De mens leeft inmiddels in huizen, die we verwarmen door brokken steenkool in een kachel te gooien. Halverwege de twintigste eeuw stappen we over naar een schonere brandstof, namelijk gas. Weer vijftig jaar later, we zijn inmiddels in het heden beland, zetten we onze eerste stappen richting een kolossale energietransitie. Ook het gas heeft zijn langste tijd gehad. We willen duurzame energie. In deze blog wil ik een nieuwe en duurzame techniek met u delen waarmee we onze huizen kunnen verwarmen. De infrarood verwarming!

De voordelen van een infrarood verwarming

Nu de winter voor de deur staat, wilt u natuurlijk een aangenaam warm huis. Als u nadenkt over een investering in de duurzaamheid van uw huis en het besparen op uw energierekening, is een Infrarood verwarming kopen iets wat u kunt overwegen. Dit is een zeer zuinige manier om uw huis te verwarmen. Het werkt als volgt. Er wordt een Stralingspaneel geplaatst tegen de muur of het plafond. Deze zendt infrarood stralen uit, waarmee de objecten in de ruimte worden verwarmd (en dus niet de lucht, zoals kampvuren, radiators en kachels doen). Door de stralingswarmte die van deze objecten uitgaat, krijgt ook u het aangenaam warm. 

Wat u nog meer moet weten over infrarood verwarming

Het belangrijkste is dat u zich behaaglijk voelt in eigen huis, maar zowel voor de samenleving als voor de consument geldt dat we het ook belangrijk vinden dat de verwarming van ons huis energiezuinig en duurzaam is. Energiezuinigheid is met name belangrijk voor de consument in ons. De elektriciteitsprijs is namelijk hoog en men verwacht eerder een stijging dan een daling van de kosten voor de komende jaren. Des te minder energie u gebruikt, des te meer geld u bespaart. Een infrarood verwarming is in dit oogpunt een goede keuze. U bespaart namelijk tot wel 60% elektriciteit. Voor de samenleving is het daarnaast belangrijk dat de verwarming van onze huizen op een duurzame wijze gebeurt. Dit is bijvoorbeeld mogelijk door de infrarood verwarming te voeden met elektriciteit van zonnepanelen op uw dak. Zo gebruikt u de enige warmtebron die nog oorspronkelijker is dan het kampvuur: de zon! Met de zon als energiebron en de infraroodverwaming als technisch hoogstandje, stappen we een nieuw hoofdstuk van verwarming binnen. Een schoon, duurzaam en goedkoop hoofdstuk. De toekomst ziet er zonnig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *