Eikenhout in het interieur

  • door

Er zijn tal van verschillende houtsoorten over de hele wereld maar het hout dat het meeste karakter toont in zijn structuur die heel mooi zichtbaar wordt als het wordt gebruikt in meubels of andere versieringen is toch nog steeds eikenhout. Eikenhout laat zich goed bewerken en heeft een prachtige kleur.

Herkomst van eikenhout

Anders dan je waarschijnlijk verwacht had komt eikenhout uit ons eigen Europa. Eikenbomen groeien op het noordelijk halfrond in landen als Frankrijk, Duitsland, Roemenië maar zelf in ons eigen Nederland en onze buren België. De bomen kunnen een maximale hoogte van zo’n 45 meter bereiken en heeft een zeer rechte stam die vrijwel gaan zijtakken heeft. De eikenboom kan wel 400 jaar oud worden.

Structuur van eikenhout

Eikenhout is een heel makkelijk bewerkbare houtsoort. Doordat het makkelijk te bewerken is kunnen er prachtige dingen van gemaakt worden. Het hout heeft een duidelijke recht draad en een egale tint. De kern van het hout is geel en bruin ver kleur, de sterkte van de bruine kleur is afhankelijk van de kwaliteit van het hout.

Verwerken van eikenhout

In vrijwel alle industrieën die met hout werken kan hout worden verwerkt. Vooral meubelmakers maken gebruik van eikenhout. Maar ook speelgoed, sportartikelen, kozijnen en deuren worden van het hout gemaakt. In meubels staat het eikenhout enorm mooi en komt het goed tot zijn recht. Met name de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakeringen geven meubels een degelijke en warme uitstraling. Bron: houtdirect.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *