Energiezuinige radiatoren

Niet alle radiatoren zijn gelijk gemaakt. Er is een grote verscheidenheid aan verschillende radiatoren en het kan moeilijk zijn om de juiste voor u te kiezen. Wat maakt een radiator efficiënt en hoe kan dat u helpen geld te besparen en de impact van uw huis op het milieu te verminderen.

Energiezuinige thermrad radiator kopen? 

Radiator grootte

Een van de meest cruciale zaken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de meest efficiënte radiator, is het formaat. Het hebben van de juiste maat radiator voor de kamer die u wilt verwarmen, zorgt ervoor dat er geen energie wordt verspild.

Grotere radiatoren zijn vaak efficiënter. Dit komt omdat ze een groter oppervlak hebben om warmte uit te stralen. Het water erin hoeft niet zo warm te zijn als in een kleinere radiator om dezelfde hoeveelheid warmte te genereren. Dit betekent ook dat uw ketel niet zo hard hoeft te werken. Zo bespaart u geld op uw verwarmingskosten.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het niet goed is als uw radiator te groot is voor de kamer. Het hoge energieniveau dat nodig is om de grote hoeveelheid water erin op te warmen leidt tot verminderde efficiëntie.

Meest efficiënte radiatoren

Elektrische radiatoren kunnen echter worden beschouwd als een ‘100% efficiënt’ apparaat. Dit komt omdat bijna alle elektriciteit die wordt gebruikt om ze aan te drijven, wordt omgezet in warmte. Hierdoor kunnen elektrische radiatoren in veel opzichten worden beschouwd als de ‘meest efficiënte radiatoren’.

Een elektrisch radiator systeem in uw huis kan ook andere efficiëntie opleveren in vergelijking met traditionele systemen. In een cv-installatie moet het water door een aantal leidingen lopen om de radiatoren te bereiken. Terwijl het de hele tijd door deze pijpen stroomt, verliest het warmte waardoor de efficiëntie afneemt.

In een centraal verwarmingssysteem wordt water door alle radiatoren in uw hele huis gepompt, zelfs naar kamers die u niet gebruikt. Met elektrische radiatoren zet u ze aan en warmen ze snel op wanneer u ze nodig hebt. Uw huis wordt daardoor efficiënter omdat u geen kamers opwarmt die u niet nodig heeft. Omdat het systeem modulair is, hoeft u geen thermostaat voor uw hele huis in te stellen. Door elke kamer op de juiste temperatuur te verwarmen kunt u energieverspilling verminderen.

Er kan ook worden gesteld dat elektrische radiatoren milieuvoordelen opleveren. Omdat ze geen water in zich hebben, zijn ze minder vatbaar voor slib ophoping en zouden daarom langer moeten meegaan. Dit is goed nieuws is voor het milieu. Als één radiator defect raakt, hoeft u ook maar één te vervangen in plaats van een heel systeem.

Bron: https://www.radiatorendiscounter.nl/