Epoxy en Resin art maken

Voor veel industriële processen en producten is epoxy of resin hars nodig. Epoxy kan worden gemaakt met een verscheidenheid aan chemische methoden. Hars wordt gebruikt in een breed scala aan industrieën, waaronder de scheepvaart, voedselverwerking, automobielindustrie, elektronica en sanitair. Tegenwoordig wordt hars ook gebruikt om kunst, sieraden en meubels te maken. Het zijn dan met name particulieren en kleine bedrijven die daar prachtige dingen van vervaardigen.

Wat is epoxy

Epoxy verwijst naar het mengsel van epoxy en een van de verschillende thermohardende middelen, waaronder bijvoorbeeld urethaan, acrylaat en methacrylaat. Epoxylijm is een speciaal type thermohardend middel dat een geurloos, thermohardend polymeermengsel bevat. Wanneer hars en epoxy worden gemengd, smelten de twee samen om een speciaal type thermohardend materiaal te vormen dat een vaste stof wordt; dit materiaal zal na uitharding zich presenteren in verschillende vormen en dessins. Je kunt dus door middel van een mal een vorm maken. Ook kun je objecten insluiten met epoxy.

Epoxy als vulmiddel

Polymere hars en epoxyhars kunnen worden gebruikt om een breed scala aan producten te maken die niet kunnen worden gemaakt met natuurlijke materialen zoals stenen of cement. Wel werkt de combinatie tussen deze producten heel mooi. Een van de manieren waarop meubelmakers epoxy gebruiken, is om gaten in hout op te vullen. Dit is naast een praktische methode ook een manier om een eigen design aan meubels te geven. Denk eens aan een kleurstof aan de epoxy toe te voegen om vervolgens de nerven van het hout een kleur te geven. Doordat epoxy in de vorm gaat zitten en daarna hard wordt en ook nog eens kleefkracht heeft, zit het er als gebakken in.

Sieraden van epoxy of resin

Resin en epoxy zijn geliefde materialen bij het vervaardigen van sieraden. Je kunt in de sieraden bloemen verwerken, objecten of zelfs foto's. De laag epoxy of resin sluit volledig af en houdt het materiaal mooi. Doordat het uitgeharde product goed te bewerken is, denk aan het boren van gaten erin, het aanbrengen van sluitingen of andere metalen elementen, is het geschikt voor verdere verwerking als sieraad. Ook als sieraad voor het huis, oftewel een mooie woonaccessoire zijn dit ideale materialen.

Expoy kopen

Epoxy is in webshops en hobbywinkels te koop. Je doet er, wanneer je het in kleine hoeveelheden verwerkt, erg lang mee. Voor een beginner is het makkelijk om te leren en voor professionals zijn er veel mogelijkheden. Wanneer je wilt starten met epoxy of resin, verwacht dan niet direct het beste resultaat. Al lerenderwijs wordt men meester, dus geef het de tijd voordat je je resultaat beoordeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *