Hoe bevestig je plinten?

Als je grenen plinten wil plaatsen die onbehandeld zijn dan is het raadzaam om deze eerst in de grondverf te zetten. Als deze grondlaag droog is dan schuur je de plinten licht op en kan je de eerst verflaag aanbrengen. Misschien denk je nu dat je maar een kant van de plint moet schilderen maar niks is minder waar.

Als je namelijk de andere kant ook meteen schildert dan heb je minder kans dat de plint kromt rekt. Dus wij adviseren altijd om plinten aan twee kanten te schilderen. Als de verf droog is zaag je de plinten op maat en boor je er gaatjes in. Deze gaatjes mogen maximaal 35 cm naast elkaar zitten, zo creƫer je een stevige verbinding met de plint en de muur. Als je dit helemaal mooi wil doen dan is het raadzaam om het boorgat te verzinken met een verzinkboor.

Als je de plinten aan de muur gaat vastplakken zorg dan dat de plint en muur stof en vetvrij is. Dit kan je doen door ze af te nemen met ammoniak of wasbenzine.
Waar twee plinten bij elkaar komen is het mooist om deze in verstek te zagen. Dit is een klusje wat je moet doen voordat je de plinten bevestigd. Om dit te doen meet je volledige lente van de plint op plus de dikte van de plint. Daarna zaag je de plint in een verstekbak af met een hoek van 45 graden. Zo kan je op een hoekpunt mooi de plinten bevestigen.

Heb je je pinten geplaatst en wil je je interieur nog meer inrichten met bijvoorbeeld meubels, kastjes en/of banken? Kom gerust eens langs bij Wessels wonen, ze kunnen u daar van passend advies voorzien!