Hoe voorkom je schade aan je huis bij extreem weer?

  • door

De weersomstandigheden in Nederlands worden alsmaar extremer. Wind, regen, hagel, storm: ze worden heftiger en zien ze vaker voorbij komen. Tegenwoordig krijgen stormen in Nederland zelfs een naam. Maar hoe zorg je ervoor dat je je huis hiertegen beschermd? Of wat te doen wanneer u schade aan uw huis ontdekt? 

Dakinspectie

Het dak op je huis moet je beschermen tegen regen en kou. Soms zijn weersomstandigheden zo extreem dat dit het dak kan aantasten. Er ontstaan bijvoorbeeld schuren of het dak kan poreus worden. Het gevolg hiervan is daklekkage. Echter kan je dit voor zijn door een dakinspectie te laten uitvoeren. Op deze manier krijgt u niet te maken met onverwachte problemen, wat ook weer in de portemonnee kan schelen. Een dakinspectie laten uitvoeren is een goede stap om te zetten omdat je op deze manier inzicht krijgt wat de status is van je dak is.

Daklekkage & Stormschade

Soms ben je te laat voor een dakinspectie en kom je erachter dat je daklekkage hebt. Schakel dan zo snel mogelijk een vakman in zodat de schade (en kosten) beperkt blijven. Zij sporen de kern van het probleem op en ondernemen snel actie. Vaak word je binnen 24 uur geholpen. Hetzelfde geldt voor stormschade. Ook hierbij wordt er snel en vakkundig gehandeld. 

Overige aandachtspunten

Andere zaken waar u op kunt letten om schade te voorkomen, is het loodwerk van schoorstenen, gevels, dakkappen en regenpijpen. Kijk goed, vooral wanneer er slecht weer voorspelt wordt, of deze goed bevestigd zijn zonder loszittende delen of gaten waar bijvoorbeeld vocht door kan komen. Mocht u iets opmerkelijks zien, schakel dan een vakman in om dit op te lossen.