Huis bouwen voor 250.000 euro

huis

Hoe leuk zal het zijn om je eigen huis te bouwen, je kan alles zelf bepalen en het helemaal je eigen smaak maken. Bij het kopen van een bestaand huis kan dit voornamelijk aan de binnenkant, maar wanneer je zelf een huis bouwt is ook de buitenkant helemaal aan jou. Zoals je in de kop kan lezen ‘huis bouwen voor 250.00 euro‘ hoeft het dus niet eens heel duur te zijn! Ik dit artikel vertel ik je alles wat je hierover moet weten.

Eerst een kavel nodig

Om een huis te kunnen bouwen heb je natuurlijk wel een kavel nodig om daar je huis op te bouwen. Naast die 250.000 euro om je huis te bouwen heb je ook budget nodig om een kavel aan te kopen. Om kavels te vinden kan je terecht bij de lokale gemeente, zij verstrekken informatie over de buurt en bestemmingsplannen en daarnaast ook over bouwkavels. Verder kan je ook terecht op platformen zoals Funda.

Financiering rond krijgen

De financiering rond krijgen voor het zelf bouwen van een huis gaat wat lastiger dan bij het kopen van een bestaand huis. Het is daarom verstandig om van tevoren je goed in te laten lichten door onafhankelijke adviseurs die met verschillende banken in gesprek kunnen gaan.

Kostenplaatje

Om een idee te krijgen wat het kostenplaatje zal zijn van het zelf bouwen van een huis moet je weten waar het geld in geïnvesteerd zal worden. Allereerst heb je een adviseur nodig die je bemiddelt voor de benodigde hypotheek. Deze kosten variëren vaak tussen 2000-3000 euro. Daarnaast moet je net zoals bij de koop van een bestaande woning van 250.000 euro rekenen op notariskosten van circa. 750 euro. Verder betaal je tijdens bouwwerkzaamheden hypotheekrente, maar wees gerust tegenwoordig zijn de rentes niet heel hoog. Tot slot heb je omdat je een eigen huis bouwt te maken met bouwrente. Hierin heb je twee keuzes:

1. De uitstelrente, wat de periode betreft tussen de handtekening onder het koopcontract en de overdracht van de betreffende woning.
2. Een financieringsvergoeding, deze vergoeding zal de kosten dekken die de bouwer heeft gemaakt tot het moment van tekenen van de overeenkomst voor de bouw.

Bouwkosten

Waar je natuurlijk ook rekening mee moet houden zijn de bouwkosten. Wat hieronder zal vallen zijn bijvoorbeeld de aanleg van aansluitingen op de riolering, de uitbouw die je wenst, maar ook onderzoek dat moet plaatsvinden voor een fundering en een nauwkeurige constructie berekening alvorens de bouw start.

Nu je alles weet over een huis bouwen voor 250.000 euro ben ik benieuwd of je ervoor kiest om deze stap te nemen! Mocht je helemaal enthousiast zijn geworden en wil je jezelf verdiepen in het bouwen van een huis? Dan is het misschien slim om even te kijken op subhan.nl, die kunnen je heel goed helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *