Huisschade gevolgen van een slechte fundering

Sinds het nationale nieuws van grondverzakkingen in Groningen en steeds slechtere funderingen in Amsterdam stromen er steeds meer aanvragen van funderingsherstel binnen bij organisaties en instanties. Zo ook bij de organisatie Duurzaamfunderingsherstel.nl die bewoners van A tot Z helpen bij funderingsherstel. Want een fundering versterken lost het probleem in z’n geheel helaas niet op. Op deze pagina informeren we je dan ook graag welke huisschade gevolgen een slechte fundering teweeg brengen.

Funderingsschade herkennen

Je kunt op vele manieren een verzakking huis herkennen. We hebben hieronder enkele voorbeelden waar je aan kan herkennen dat de fundering verstevigd moeten worden:

  • Scheuren in de muren of gevel
  • Klemmende deuren en ramen (niet door weersinvloeden)
  • Hoogteverschil tussen stoep en huis
  • Merkbare scheve vloeren binnen of rondom de woning

Zichtbaar last van bovenstaande kenmerken, er is een kans aanwezig dat je fundering niet 100% functioneert. Bij twijfel is het goed om dit goed te onderzoeken door een professionele organisatie zoals duurzaamfunderingsherstel.nl. 

Er zijn namelijk vele soorten oorzaken die ervoor kunnen zorgen dat de fundering schade oploopt. Zowel intern als extern. Van bouwwerkzaamheden in de buurt van de woning of een verouderde fundering (vroeger werden huizen op houten palen gebouwd). Met name in Amsterdam en andere steden met relatief oude huizen is het geen overbodige luxe om een funderingsonderzoek uit te voeren. 

Gevolgschade funderingsproblemen oplossen

Als gevolg van een slechte fundering kunnen er dus veel problemen bijkomen. Van verzakte vloeren tot scheuren in de gevel. Gelukkig is dit soort gevolgschade op te lossen en kun je dit eventueel zelf oplossen. Uiteraard mits de oorzaken goed zijn opgelost. Is de schade bijvoorbeeld mede door externe factoren veroorzaakt? Zorg dat dit wordt opgelost of dat er preventief een oplossing wordt geboden. Denk hierbij aan zwaar verkeer of bouwwerkzaamheden. 

Wanneer je van plan bent om de gevolgschade van funderingsproblemen zelf op te lossen raden we aan om de webshops van Wallproducts.nl en Abcadamas.nl te bekijken. Beide webshops zijn speciaal ingericht voor gevelproblemen (als gevolg van funderingsschade). Hier hebben ze een assortiment die van A tot Z gevuld is. Van muurfrezen en voegenhamers om voeg rondom scheuren te verwijderen tot spiraalankers en ankermortel om wapening ter versterking aan te brengen. Op de productpagina’s staat tevens meer informatie zoals de toepassing en specificaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *