Iets nuttigs doen voor het milieu

  • door

Wil jij ook graag iets bijdragen aan het milieu, maar je weet niet precies hoe? Er zijn veel verschillende manieren om dit te doen. Dit kunnen kleine veranderingen in je dagelijks leven zijn. Hoe klein deze verandering ook is maakt niet uit. Hoe dan ook draag je iets bij aan het milieu. Een manier om iets voor het milieu te doen is door het inleveren van je oud metaal. Hieronder leggen wij je uit waarom dit niet alleen voor het milieu goed is, maar ook voor je portefeuille.

Oud metaal inleveren

Een manier om het milieu probleem te verkleinen is door het inleveren van oud metaal. Een kwart van de wereldstraalproductie bestaat uit gerecycled schroot. Omdat grondstoffen zoals koper en aluminium steeds schaarser worden, wordt het ook duurder om deze grondstoffen te winnen. Oud metalen inleveren is niet alleen goed voor het milieu, het levert je ook centen op. Er zijn veel bedrijven bij wie je je oud metaal kunt inleveren. Sommige komen het zelfs gratis ophalen, zo verlies je geen geld onnodig geld.

Koper en aluminium prijs

Vooral koper is veel waard. Koper wordt gebruikt in de meeste technologie├źn en is daarom waardevol voor veel bedrijven. Ook al is aluminium minder waard dan koper, kun je hier ook nog goed geld mee verdienen. Voor een Kg aluminium krijg je ongeveer 50 cent. Daar tegenovergesteld, krijg je 4 euro per Kg koper. De koper prijs is dus veel hoger dan die van aluminium, dit zal ook niet veranderen. De prijzen kunnen echter wel veranderen. Het is dus handig om de prijzen dagelijks in de gaten te houden. Mogelijk stijgen de prijzen plots.

Heb je nog oud metaal thuis liggen, dan weet je nu wat je ermee kunt doen.