Juiste bescherming voor in jouw schakelkast

Werken met een schakelkast betekent vaak ook meteen dat er geregeld onderhoud gepleegd dient te worden. Je wilt immers jouw kast langer behouden door de controle naar behoren uit te blijven voeren. Maar waar let je op wanneer er onderdelen vervangen dient te worden? Als eerste is het van belang om de voeding in orde te hebben. Zo zijn er diverse types beschikbaar welke gebruikt kunnen worden.

Welk type past bij jouw schakelkast?

Als eerste is het enorm belangrijk om ervoor te zorgen dat de voeding water- en stofdicht is. Wanneer je hier aan werkt dien je er ook goed op te letten dat er geen stof in kan komen. Mocht dat wel gebeuren, dan kunnen de gevolgen groot zijn.

Bij het zoeken naar de juiste voeding zal je vaak bij hetgeen blijven wat je al in de schakelkast hebt. Let er wel goed op dat je de PULS QT20.241 voeding gebruikt. Dit duidt op de code waarbij wordt aangeduid dat er geen stof of water in kan komen.

Doordat je een hoge beschermingsgraad hebt zal je ook langer gebruik kunnen maken van deze voeding. Vaak heb je ook meer aansluitingsmogelijkheden. Daarnaast kan de voeding bovenop de schakelkast worden gemonteerd mocht er geen ruimte meer in de kast zelf zijn.

Op zoek naar een betrouwbare nieuwe voeding?

Wanneer je specifiek op zoek bent naar een voeding met een laag vermogen, dan kun je kiezen voor de PULS ML50.102. Een compacte voeding waar je wel degelijk vertrouwen in kunt hebben. Krachtig en doet zijn werk wanneer hij moet werken. Met een vermogen van 60W zal het niet hoog zijn, maar veel apparaten werken hier maar al te graag mee. Overigens kan het zowel met een AC en DC ingangsspanning werken.

Zoek een betrouwbaar bedrijf

Continu onderhoud blijven plegen aan de voeding is niet alleen van belang. Ook zal je hierdoor sneller problemen kunnen opsporen en dus langer gebruik maken van de voeding. Met een gewicht van 250 gram zal je het eigenlijk niet merken. Daarnaast is het overal te monteren. Met een minimale bescherming ip54 zal de ml60-241 op de juiste manier beschermd worden.

Wel is het zeer verstandig om dit te laten controleren door een expert op dit gebied. Zij weten als geen ander waarop gelet moet worden en beschikken over het juiste materiaal om het werk uit te voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *