Kan je zelf een lichtkoepel plaatsen of moet je dit laten doen?

Wil je een lichtkoepel aanschaffen? Ben je op zoek naar een lichtkoepel met een polycarbonaat kanaalplaat? Als je op zoek bent naar extra licht voor in je woonkamer, dan is het plaatsen van een lichtkoepel een logische keuze. Het plaatsen van een lichtkoepel kun je laten doen, maar je kunt er ook voor kiezen om de lichtkoepel zelf te plaatsen. 

Een lichtkoepel aanschaffen

Wil je een lichtkoepel aanschaffen met bijvoorbeeld een polycarbonaat kanaalplaat?

Als je ervoor kiest om een lichtkoepel zelf te plaatsen, dan wil je natuurlijk weten met welke kosten je te maken zult krijgen. De kosten van het laten plaatsen van een lichtkoepel kunnen uiteenlopen, afhankelijk van de moeilijkheid van het project. Het laten plaatsen van een lichtkoepel kan op verschillende plekken. Zo kun je een lichtkoepel in een veranda plaatsen, maar kiezen mensen er ook vaak voor om een lichtkoepel in de keuken te plaatsen. 

Zelf de lichtkoepel plaatsen

Bij het zelf plaatsen van een lichtkoepel vergt wat voorbereiding van jou als klusser. Hieronder geven we je een aantal tips voor het plaatsen van een lichtkoepel in jouw huis. Je kunt trouwens ook kiezen voor een lichtkoepel met een polycarbonaatplaat.

De eerste fase bestaat uit het afmeten van de plek waar de lichtkoepel moet komen. De ideale plek voor een lichtkoepel is natuurlijk de kant van het huis waar veel zon op schijnt. Nu je de beste plek voor de lichtkoepel hebt bepaald, kun je beginnen met het uittekenen. Uiteindelijk moet je ook ergens in het proces een lichtkoepel aanschaffen. 

Heb je de dakkoepel uitgetekend en weet je precies waar deze gaat komen? Dan is het nu tijd om te gaan beginnen met zagen. Je begint door in alle hoeken van de het afgetekende deel een gat te boren met een boormachine. Als je dit gedaan hebt dan wordt het al veel makkelijker om het stuk uit te zagen. Bij dit onderdeel is het belangrijk dat je geen leidingen raakt. Ook moet je zorgen dat je geen kabels beschadigd. Denk er hiernaast aan om het plafond goed te ondersteunen. 

Wanneer je begint met zagen dan zal het plafond voor een tijdje steun verliezen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *