Kies de goede trap voor zolder

  • door
zoldertrap

Ga je voor een zoldertrap dan zal de functie van de zolder ook een belangrijke rol spelen welke trap je nodig hebt, de bekendste trap naar zolder is de uitschuifbare trap. Deze trap wordt veel gebruikt voor zolders die als opslagplaats dienen, vaak worden kerstspullen en spullen die je niet veel nodig hebt op zolder gezet. Voordeel is dat je de trap eenvoudig in en uitklapt, het kost weinig ruimte om de trap ingeklapt weer op te bergen. In de meeste gevallen zit de trap bevestigd aan het zolderluik, ben je klaar dan schuif je het onderste deel naar boven en klap je het luik weer in.

Materialen voor een trap naar zolder

Het is mogelijk om in verschillende materialen een zoldertrap te kiezen, iedereen kent de houten trap wel die aan het luik is bevestigt. Maar in een aluminium uitvoering heb je de trap ook tegenwoordig. Deze uitvoering is niet zo zwaar als een houten uitvoering, maar wel net zo comfortabel om naar zolder te gaan. Ook een uitvoering met een leuning is tegenwoordig heel gewoon, zeker bij de uitvoeringen wanneer je naar een zolderkamer gaat. Zoldertrappen worden steeds comfortabeler en eenvoudiger om te monteren in het plafond.

Zoldertrap

Prijzen van een trap 

Wil je een nieuwe zoldertrap of heb je er nog geen en wil je een mogelijkheid om naar zolder te komen? Een uitschuif exemplaar is redelijk goedkoop, wel moet je een beugel monteren voor de veiligheid als de trap onverhoopt uitklapt. Je kunt het trapgat ook beveiligen met een traphek, ben je op zolder dan is de kans erg klein dat je naar beneden valt. Al deze extra producten maken de trap natuurlijk wel duurder, maar veiligheid gaat voor alles zegt men altijd. In vergelijking met een vaste trap zijn de trappen van prijzentrappen.nl voordelig te noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *