Met MDF planken kan iedere bouwer uit de voeten

  • door

Wanneer je net een nieuwe klus hebt aangenomen, dan wil je natuurlijk zo voordelig mogelijk inkopen. Je meet dus goed bij de klant en zorgt dat je exact weet hoeveel MDF planken je nodig hebt. Je bestelt er misschien een paar extra voor het geval dat, maar zaak blijft om zo krap mogelijk in te kopen. Je hebt het als ZZP-er al niet altijd even gemakkelijk en staande voorraad is nu niet bepaald verstandig. Door je MDF planken online te bestellen, zorg je ervoor dat je weet dat je je materialen op tijd en droog (!) in huis hebt. Natuurlijk bestel je er dan direct de juiste houtschroeven bij. Zo weet je zeker dat je ook deze klus plat krijgt.

MDF planken zijn veelgebruikt

Veel soorten planken heten MDF, ook als ze er verschillend uit zien. Zo heb je speciaal MDF voor droge ruimtes en voor natte ruimtes (zoals de badkamer). Dan kun je ook nog eens kiezen voor MDF planken die al in de grondverf staan of MDF planken die gemakkelijk te buigen zijn. Door exact de juiste planken te kiezen, zorg je ervoor dat een klus gemakkelijker verloopt. Ook je klant zal daar erg blij mee zijn. Door goed in te kopen, zal je klus sneller en vloeiender verlopen.

De juiste materialen zijn belangrijk

Behalve de juiste MDF planken zijn er nog meer items waar je goed op moet letten. Kies bijvoorbeeld echt de juiste schroeven om het MDF te kunnen bevestigen. Denk niet dat je nog wel even toekunt met schroeven die eigenlijk voor gipsplaat, beton of metaal geschikt zijn. Er zijn niet voor niets speciale houtschroeven uitgevonden! Deze schroeven zijn verkrijgbaar in verschillende lengte- en breedtematen, met verschillende maten koppen. Ook de schroefkoppen kunnen het verschil maken. Het is dan wel weer zaak dat je schroefmachine voorzien is van het juiste bitje. Kijk hier goed naar voor je bestelt!

Een klus met MDF is fijn werken

MDF is namelijk heel gemakkelijk te be- en verwerken en is niet zwaar. Het bestaat uit houtvezels die met hars worden gelijmd en dan onder hoge druk worden geperst. MDF is dus zeer duurzaam en zal, bij het juiste gebruik, erg lang meegaan. En dat juiste gebruik, daar weet jij natuurlijk alles van. Kies dus vochtafstotend MDF voor de achterwand achter een keuken en in de badkamer. Door het MDF op deze plaatsen op de juiste manier te betegelen of te stuccen blijft het goed. Je klant zal blij met je zijn!