Oud ijzer scheiden

Net zoals dat het belangrijk is om afval te scheiden, zodat grondstoffen gerecycled kunnen worden, is het ook belangrijk om je oud ijzer te scheiden. Net zoals bij huis-, tuin-, en keukenafval, kan er uit, bijvoorbeeld, allerlei elektrische apparatuur en bouwafval oud ijzer gewonnen worden, waar weer nieuwe grondstoffen van gemaakt kunnen worden. Zo komt het oud ijzer niet in de natuur terecht, waar het schade aan het milieu kan aanrichten, maar krijgt het een tweede leven.  Maar waar moet je dan allemaal op letten wanneer je oud ijzer gaat scheiden en levert het nog iets op?

Is het goed om oud ijzer te scheiden?

Het scheiden van oud ijzer, oftewel metaalafval, is zeker aan te raden. Daarnaast is het nog een slimme zet ook, want er zijn heel veel verschillende soorten ijzer en metaal. En misschien ook interessant: sommige soorten metalen zijn ontzettend gewild, dus wanneer je dat inlevert, kun je er nog wat aan verdienen ook.

Waar kan ik mijn oud ijzer inleveren?

Naast de milieu straat van jouw gemeente zijn er ook een heleboel schroothandelaars in het land waar je terecht kunt met je oud ijzer. Je moet voor jezelf nagaan wat je fijn vindt en wat bij je past. Google is je grootste vriend om uit te vinden of er bij jou in de buurt ook een schroothandelaar zit waar je je oud ijzer kunt afgeven.

Levert het inleveren van mijn oud ijzer ook nog iets op?

Naast dat je een bijdrage levert aan een beter en schoner milieu, kan het inleveren van oud ijzer ook nog je portemonnee vullen. Het inleveren van oud ijzer is geen vetpot, maar afhankelijk van het soort metaal en ijzer, en uiteraard ook de grootte van de hoeveelheid die je inlevert, kun je er zeker wat leuks aan overhouden. Daarnaast kunnen de prijzen per schroothandelaar verschillen, maar voor de meest actuele oud ijzer prijzen kun je een kijkje nemen op www.123oudijzerprijs.nl.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het verschilt per schroothandelaar hoe het inleveren van oud ijzer in zijn werk gaat. Veelal kun je zonder afspraak langskomen om je oud ijzer in te leveren. Wanneer je, bijvoorbeeld, grote hoeveelheden oud ijzer hebt liggen, of geen vervoer, is het ook wel eens mogelijk dat de schroothandelaar langskomt om het oud ijzer op te halen. Voor bedrijven is er som ook de mogelijkheid om een container of box aan te vragen waar dan het oud ijzer in wordt verzameld, dat vervolgens door de schroothandelaar wordt opgehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *