Soorten heftrucks

  • door
soorten-heftrucks

In de bouw kom je diverse soorten heftrucks tegen. Als je niet bekend bent met de heftruck, dan zul je waarschijnlijk alleen denken aan de vorkheftruck. Echter zijn er meerdere soorten heftrucks die bijvoorbeeld gebruikt worden voor pallets, het stapelen van goederen of het uitladen van vrachtauto’s.

Vorkheftrucks

De bekendste heftrucks zijn de vorkheftrucks. Hierbij zit de chauffeur in de cabine van de heftruck om deze te besturen. Heftrucks zijn er met een verbrandingsmotor, zoals diesel of LPG, maar je hebt ook een elektrische heftruck! De elektrische heftruck voor veelal gebruikt en zijn onder andere te vinden bij Van Dijk Heftrucks

Palletwagen

Een palletwagen bestuur je door er achter te staan. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen een handpalletwagen en elektrische palletwagen. Voor het vervoeren van zwaarder geschut wordt de elektrische palletwagen ingezet. 

Stapelaar

Een stapelaar lijkt veel op een palletwagen en zoals de soort heftruck al weggeeft, wordt het gebruikt om goederen te stapelen. Hierin zijn er twee soorten stapelaars, namelijk een meeloop stapelaar en een meerijstapelaar. 

Orderpicktrucks

Een orderpicktruck is bedoeld voor grote afstanden en ook om producten op of van grote hoogtes te krijgen. Hierin heb je een horizontale of verticale orderpicktruck die gebruikt kunnen worden om orders te picken. 

Overige heftrucks

Daarnaast zijn er nog heftrucks als de reachtruck, elektrische trekkers en trucks gemaakt voor smalle gangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *