Spanplafond plaatsen voor een mooie dak

  • door
spanplafond plaatsen

Stel je eens voor dat je iets moet maken in je huis maar het maakt niet uit wat. Probeer dan eens met  een spanplafond plaatsen. Iedereen die in zijn huis meerdere verdiepingen heeft en/of in een flat woont weet wel wat een plafond is. Dat is eigenlijk de bovenkant van de kamer waar bovenop nog een kamer vaak zit. Het is erg fijn als die plafond er een beetje fatsoenlijk eruit ziet, want je wilt niet dat er allemaal stukjes plafond naar beneden vallen en zo in je thee vallen dat is geen lekker idee. Tegenwoordig heb je spanplafonds, dat zijn strak gespannen kunststofdoek van soorten plastic gemaakt. Je kan als een soort van nep plafond gebruiken, maar je kan het ook bij een renovatie in het plafond plaatsen. 

Spanplafond plaatsen

Polyester spanplafond en milieubewust

Er zijn veel verschillende soorten spanplafond. Je kan bijvoorbeeld een Polyester spanplafond plaatsen. Polyester is een soort plastic en in spanplafond stijl is het er een zonder naden. Het stofje is erg modern en wordt ook als milieuvriendelijk gezien, dat komt omdat het voor 90% afgebroken kan worden door de bio-afbreekbaar. Echter is het zo dat polyester vaak wat sterker is dan een PVC spanplafond. Het is daarom ook nog eens makkelijk overheen te schilderen. Zo’n spanplafond is zo tussen de €70 en € 90 te vinden.

Akoestisch spanplafond voor de rust

Naast de polyester kan je ook een Akoestisch Spanplafond plaatsen. Het grote voordeel van deze spanplafond tegenover andere spanplafonds is dat deze als belangrijke eigenschap heeft dat het geluidsdicht is. dat houdt in dat je minder last hebt van geluid hebt in een grotere ruimte. Daarnaast zorgt het ook natuurlijk voor dat geluiden van buitenaf afgeketst door de akoestisch spanplafond waardoor je minder prikkels van buiten uit hebt. Dit komt door het feit dat de stof hele kleine gaatjes heeft, wat ook wel microperforaties heet. Als laatste is de dikte van deze isolatielaag met 10 tot 12 mm dik beschouwd en kost het plafond richting de 100 tot 150 euro geschat. 

PVC spanplafond goedkoop, maar stevig

Een PVC spanplafond plaatsen is een erg goed idee als je niet te veel geld kwijt wilt, maar toch goede kwaliteit wilt hebben. In deze PVC spanplafond kan je ook nog eens je eigen kleuren bepalen en met ieder soort patroon die je maar wilt. Het nadeel is wel dat je naden wel blijft zijn. Maat toch is het zo dat dit wel 100% milieuvriendelijk is en dat de kosten maar tussen de 70 en 90 euro blijven liggen. 

Lichtdoorlatend spanplafond sfeervoller 

Je kan als laatste ook een lichtdoorlatend spanplafond plaatsen, dat is een plafond met elementen erin waardoor je een meer licht krijgt in je ruimte. Als voordeel is dat er meer sfeer ontstaat in je huis. Je hele kamer krijgt meer kleur en meer licht wat natuurlijk soms best wel fijn voor de ogen is. Echter hoef je er geen gaten in te maken, omdat het doek een geheel moet blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *