Spouwmuurisolatie subsidie, heb jij hier recht op?

spouwmuurisolatie subsidie

Door middel van een spouwmuur te isoleren is de woning zuiniger en zou die dan ook minder verbruiken met betrekking tot het verwarmen van je huis. Dit stoot dan ook minder co2 uit, hierdoor zijn er mogelijkheden voor een eventuele spouwmuurisolatie subsidie. Dit betekent ta jij geld krijgt van de overheid of gemeente omdat jij dus beter geïsoleerd bent en dus ook minder co2 uitstoot. De regels hieromheen zijn redelijk streng en dus niet iedereen heeft hier zomaar echt op. Maar wanneer heb jij hier dan recht op? Er zijn zowel landelijke als subsidies door verenigingen. Over het algemeen moet je aan bepaalde voorwaarden doen, een hiervan is welk isolatiemateriaal en waar het isolatiemateriaal is aangebracht. De kosten rondom spouwmuur isoleren zijn sowieso niet extreem hoog maar wat extra geld is natuurlijk nooit mis. 

Subsidies aanvragen 

Er is een landelijke subsidie beschikbaar, in principe kan iedereen een spouwmuurisolatie subsidie aanvragen, je moet echter wel aan een paar regels voldoen wil jij ook daadwerkelijk de subsidie krijgen. De naam van de subsidie is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Om hieraan te voldoen moet je bepaalde isolatie waardes halen. Ook moet je minimaal 2 isolatie maatregelingen nemen. Je vraagt deze subsidie aan bij de rijksoverheid. 

Waarom subsidie?

Je kan je misschien afvragen waarom er überhaupt een spouwmuurisolatie subsidie bestaat. Alhoewel het misschien niet extreem veel geld kost om je huis te isoleren kan door de hulp van een subsidie het wel meer mensen aansporen om dit te doen. Het voordeel hiervan is dat iedereen die hun huis isoleert ook een steentje bijdraagt aan een betere en schonere wereld door middel van minder co2 uitstoot. Dit is dan ook de voornamelijkste redenen dat de rijksoverheid dit soort subsidies doet. Hierdoor zien ook veel mensen in dat het een goede investering is en je snel je geld terug kan verdienen hierdoor, win win situatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *