Start gezond in je nieuwbouwwoning

Hoera! Na een lange zoektocht en veel bezichtigingen heb je eindelijk je droomhuis gekocht. Een mooie nieuwbouwwoning die voldoet aan alle moderne eisen. Een nieuw thuis volop energiebesparende voorzieningen, zodat jij jouw steentje bijdraagt om lief te zijn voor de aarde. Nog een paar maanden wachten tot je huis helemaal klaar is en afgeleverd kan worden en dan maak jij er een warm thuis van. En in die paar maanden dat je moet wachten tot de oplevering heb jij alle tijd om vast te onderzoeken welke meubels en versieringen je in je huis wilt hebben.

Meubels, gordijnen en ventilatie

Jouw nieuwe woning geeft jou de mogelijkheid om een hele nieuwe inboedel aan te schaffen en de inrichting weer op elkaar af te stemmen. Een stralende nieuwe vloer. Nieuwe banken en stoelen. Kasten met voldoende opbergruimte. Fleurige gordijnen. Alles wat je maar kan bedenken. Want je weet als geen ander dat dit het moment is om het in één keer goed aan te pakken. Als je straks eenmaal in je huis woont en de dozen hebt uitgepakt, dan is het veel lastiger om nog een nieuwe vloer te leggen of om banken en stoelen weer te verwisselen. Het is nu of nooit.

Maar naast de standaard dingen die je nodig hebt voor de inrichting is het ook verstandig om je te verdiepen in een goede ventilatie. Dat is niet alleen voor bestaande woningen die nog niet aan alle nieuwe milieu- en gezondheidseisen voldoen, maar ook voor de nieuwbouwwoningen zoals het huis dat jij hebt gekocht.

Warmteterugwinning

Jij wilt je geld niet verspillen aan een ventilatiesysteem dat eigenlijk net niet voldoet aan jouw eisen. Daar hoef je je geen zorgen over te maken als je gaat voor warmteterugwinning, oftewel wtw ventilatie. Deze ventilatie werkt op twee manieren. Het zorgt voor toevoer van verse lucht in de woonkamer en slaapkamers. Ook in de winter wanneer het te koud is om de ramen een hele dag open te zetten of in de zomer als het te warm is en je de ramen dicht wilt houden om je huis koel te houden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat gebruikte lucht wordt afgezogen in de keuken, de badkamer en de toiletten. Maak je dus niet langer zorgen over de kwaliteit van de lucht in je huis. Met een wtw ventilatie unit zorg jij ervoor dat het altijd goed zit met de lucht die circuleert in je woning. Een gezonde investering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *