Tips voor de aanschaf van havenmachines

Machines die in de haven gebruikt worden dienen enorme gewichten te kunnen tillen en zijn hierdoor extreem robuust en duurzaam zijn. Daarom is de aanschafprijs vaak niet bepaald mild. Om toch in één keer de juiste keuze te kunnen maken bij het aanschaffen van een haven machine, kun je in deze blog enkele tips lezen.

Koop tweedehands

Omdat havenmachines zo duur zijn, is het een goed idee om ze tweedehands aan te schaffen. De aankoopprijs van tweedehands modellen ligt namelijk een stuk lager dan die van gloednieuwe exemplaren, terwijl ze nog prima een tijdje mee kunnen gaan. Hou echter wel in de gaten dat je tweedehands havenmachiche nog in redelijke staat is, anders heb je erg veel onderhoudskosten en betaal je op lange terwijl meer dan voor een nieuwe uitvoering. Let er bijvoorbeeld op dat de machine niet te veel draaiuren -vergelijkbaar met de kilometerstand van een auto- heeft.

Geld voor je oude havenmachine

Wil je een nieuwe havenmachine aanschaffen omdat je oude exemplaar toe is aan vervanging? Misschien kan je nog een mooi bedrag binnenslepen voor de onderdelen van je oude havenmachine. Hiervoor neem je contact op met een bedrijf wat zich specialiseert in het recyclen van (onderdelen van) havenmachines. Het hergebruiken van grondstoffen is een stuk beter van het milieu én jij verdient er nog eens geld aan wat je vervolgens uit kan geven aan de aanschaf van nieuwe havenmachines. Win-win dus!

Repareren in plaats van opnieuw aanschaffen

Wanneer je beschikt over een oude havenmachine die niet bepaald meer in goede staat is, kan het misschien goedkoper zijn om je oude exemplaar te repareren dan om een nieuwe aan te schaffen. Je kan hiervoor de prijs van de losse onderdelen op internet checken. Hou er hierbij wel rekening mee dat deze überhaupt onderdelen los te verkrijgen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *