Veilig werken op bouwplaats

  • door
bouwplaats

Wanneer je aan het werk gaat op een bouwplaats, moet je op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften. Het is de taak van jouw werkgever om je dit bij te brengen, echter is het slim om zelf ook eerst onderzoek te doen. Wij geven je een aantal onderdelen in de bouw, waar je rekening mee moet houden. 

Lichaamsbescherming

Het begint natuurlijk bij jezelf. Zorg dat je bijvoorbeeld hoofdbescherming draagt wanneer je een bouwterrein op gaat. Ook kunnen er door machines en gereedschap veel lawaai zijn, waardoor je echt gehoorbescherming moet dragen. Ben je op een bouwterrein waar veel stofdeeltjes of ander vuil in de lucht hangt, kan dit heel makkelijk je ogen aantasten. Zorg dus voor een veiligheidsbril. Een ander belangrijk onderdeel zijn schoenen met stalen neuzen. 

Juiste machines

Op de bouwplaats moeten de juiste machines aanwezig zijn. De meest voorkomende machines zijn heftrucks, hier zullen diverse voorzetapparatuur voor nodig zijn die bij Indapp te krijgen zijn. Let er wel op dat je voor diverse machines en vervoersmiddelen een certificaat moet halen voordat je deze mag besturen. 

Wees voorbereid

Zorg dat je handleidingen hebt gelezen over machines of gereedschap, zodat je direct aan de slag kan. Zorg er ook voor dat duidelijk is wat jouw taken zijn, zodat je anderen niet in de weg loopt en weet wat je moet doen. Wanneer je meewerkt aan grotere projecten kan het zijn dat het bedrijf zelf meer veiligheidsvoorschriften heeft voorgeschreven. Vraag dus echt eerst na aan je leidinggevend waar je rekening mee moet houden en wat ze van je verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *