Verbouwen? Lees deze tips!

Wanneer de woning te klein wordt of de indeling je niet meer aanstaat, zou je op zoek kunnen gaan naar een nieuwe woning. Toch is de woningmarkt op dit moment niet echt geweldig. De huizen zijn duur en het aanbod is niet erg groot. Daarnaast kan het zo zijn dat je jouw woning eigenlijk niet wilt verlaten, omdat het zo’n geweldig plekje is en het huis eigenlijk ook heel veel voordelen heeft. In dat geval zou je ook je huis kunnen verbouwen. Dat kan om een grote verbouwing gaan, waarbij je een groot deel aan je woning bouwt en de leefruimte vergroot wordt. In sommige gevallen kan een dakkapel of erker al voldoende zijn om net even dat beetje extra ruimte te bieden. Wat je ook gaat verbouwen, met deze tips komt het zeker goed!

Eerst nadenken over wat je wilt

Voordat je offertes bij verschillende bouwbedrijven gaat aanvragen, is het verstandig goed na te denken over wat jij exact wilt. Zet je plannen op papier, zodat je deze later met het bouwbedrijf kunt bespreken. Het bouwbedrijf kan de ideeën natuurlijk altijd aanvullen, maar als je wat concreets hebt, is dat makkelijker praten. Ook weet een bouwbedrijf de juiste mensen voor de klus in te zetten en dat scheelt voor jou weer zoeken naar de juiste mensen.  

Vraag verschillende offertes aan

Wanneer je gaat verbouwen en je kiest ervoor de verbouwing uit te besteden, is het verstandig meerdere offertes aan te vragen. Uit deze offertes zullen waarschijnlijk verschillende prijzen komen. Kijk bij deze offerte niet alleen naar de prijs, maar ook naar hoe de prijs tot stand komt. Vraag na welke materialen er gebruikt gaan worden en wat er allemaal bij inbegrepen is. Kijk ook na of het bouwbedrijf waar jij jouw offerte hebt aangevraagd, is aangesloten bij een brancheorganisatie, zoals Bouwgarant. Dat geeft je net even een beetje extra zekerheid. En bekijk welke eventuele extra kosten er boven op de prijs van de offerte kunnen komen. Zo kan de goedkoopste offerte, uiteindelijk toch de duurste worden dankzij het meerwerk en de kosten hiervan.

Of toch zelf aan de slag

Wanneer je zelf een beetje handig bent en enige kluservaring hebt opgedaan, kun je veel geld besparen door zelf aan de slag te gaan. Voor de werkzaamheden die je zelf niet kunt klaren, kun je dan een professional inschakelen. Dat kan enorm schelen in de kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *