Verschillende eigenschappen

Titanium Grade 5

Titanium grade 5 is een perfect materiaal om te gebruiken binnen het productieproces, echter moet je wel rekening houden met de verschillende soorten die er zijn. De verschillende legeringen zorgen ervoor dat de eigenschappen net iets anders zijn, voor sommige toepassingen kan dit net cruciaal zijn. Het is belangrijk dat je daarom kiest voor titanium op maat, hierbij heb je precies de eigenschappen die je nodig hebt. Je kunt het onderverdelen in drie groepen, roestbestendig, met een hoge sterkte en titanium wat bestand is tegen hoge temperaturen. Je kunt het ook indelen naar een bepaalde legering, maar deze drie blijven de belangrijkste kenmerken.

Kies het juiste materiaal

Het is niet alleen voor de toepassing belangrijk dat je de juiste legering kiest, maar ook omdat het materiaal kostbaar is om aan te schaffen. Het komt voldoende voor in de aardkorst, maar om de juiste legeringen te krijgen is een kostbaar proces. De methodes die worden gebruikt zijn erg oud, de prijs kan daardoor fors oplopen tot ongeveer tien keer de prijs van aluminium. Titanium op maat kan alleen door vakmensen worden vervaardigd, wat ook nog eens ten nadele van de prijs is. Het is belangrijk om een betrouwbare leverancier te hebben, een waarvan je weet dat je goed materiaal koopt.

Titanium Grade 5

Verschillende vormen

Titanium is te leveren in verschillende vormen, bij matrho-metals.nl kun je titanium op maat bestellen. Diverse kwaliteiten en legeringen worden er aangeboden, ronde en vierkante staven in verschillende lengtes. Ga eerst goed na voordat je een keuze maakt waarvoor je titanium nodig hebt, voor een motorblok heb je een ander soort legering nodig dan bij een vliegtuig. Op deze manier kom je altijd uit bij de perfecte legering, twijfel je of weet je niet goed wat je moet hebben kun je altijd contact opnemen. De specialisten kunnen je precies vertellen welke soort jij nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *