Waar let je op bij het kopen van een hoeslaken?

Wanneer je een nieuw hoeslaken nodig hebt wil je toch wel dat het er eentje is van een goede kwaliteit die ook een goede bescherming aan je matras biedt. Mensen verliezen gemiddeld per nacht toch snel een halve tot driekwart liter vocht. Een hoeslaken van katoen of Tencel voorkomt dat het transpiratie vocht in de matras trekt, dit heeft een negatieve werking op de kern van de matras. Een matras kan langer mee gaan met een topper of Molton. Doordat er zo ontzettend veel verschillende soorten, maten, materialen en kleuren zijn van hoeslakens is het nog niet zo gemakkelijk om er eentje te kiezen. En dan zijn er ook nog eens al die begrippen zoals Percal, Egyptisch katoen, Jersey, split topper. Wil je eenvoudig het juiste hoeslaken zoeken kan je de volgende stappen ondernemen:

Welk type hoeslaken

Er zijn natuurlijk heel erg veel soorten matrassen, boxsprings en bedden. Het eerste wat je moet weten is voor welke soort matras je het hoeslaken nodig hebt. Dit kan zijn voor een normale matras, voor een dikke matras of boxspring, topdekmatras of een split hoeslaken. Een boxspring bestaat uit een onderstel op pootjes ( de box), een gestoffeerd matras en een topdekmatras. Hier kan je een hoeslaken met hoge hoek voor nemen. Ook voor de verstelbare bedden zijn er hoeslakens. Zorg dat je dan wel de juiste maten hebt, ook van de inkepingen. 

Maat van de matras

Zorg dat je de juiste maat van de matras hebt. Bij weidswonenenslapen.nl kan je verschillende maten van hoeslaken krijgen. Enkele maten zijn 90 x 200, 160 x 200, 180 x 210, 80 x 190, 70 x 200, 200 x 210, 210 x 220. 

Welke stof past bij jou en je bed

Er zijn veel stoffen en technieken voor hoeslakens. Er is een groot onderscheid in geweven (non-stretch) en een gebreid (jersey) hoeslaken. Beide technieken zorgen voor een ander soort stof en eigenschappen. De non-weven is fijn, glad en koel en de jersey zacht, warm en makkelijk. 

Materialen van hoeslakens 

De materialen van hoeslakens kunnen heel erg verschillen. Zo heb je Katoen, satijn, Percal, Jersey, flanel, linnen, Polykatoen, stonewash en tencel. 

De kleur

Natuurlijk wil je graag voor een kleur gaan die bij jou past maar ook bij je interieur. En deze ga je ook vast vinden in het ruime assortiment wat er is. 

Verschillende Merken

Je kunt wel zo nagaan dat er ook nog eens heel erg veel verschillende merken zijn voor hoeslakens. 

Misschien vraag je je wel af waarom je een hoeslaken nodig hebt? Het hoeslaken heeft meerdere functies. Het geeft comfort, werkt vochtregulerend en het is een bescherm laag voor de matras. Wanneer je een matras echt wilt beschermen, kan je een molton om de matras heen doen en dan pas het hoeslaken er overheen. Wanneer er vocht door het hoeslaken heen gaat vangt het molton dit op. Iedereen wil graag in een bed liggen met het juiste hoeslaken waar je droog in slaapt maar ook rustig. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *