Waarom bouw- en installatiebedrijven grote containers huren

40m3 container huren

Op plekken waar nieuwe huizen of zelfs woonwijken verrijzen zie je ze natuurlijk veel, maar ook installateurs en andere bedrijven en MKB’ers die verbouwwerkzaamheden uitvoeren maken ervan gebruik: afvalcontainers. Bij deze klussen komt veel afval vrij, waardoor de verwerking van dit afval een prominent onderdeel wordt van de taken van zo’n bedrijf. Dit kan natuurlijk echter geen al te grote rol in beslag gaan nemen. Vandaar dat bij de plek van handeling een of meerdere grote containers worden geplaatst. Wil je dit zo efficiënt mogelijk aanpakken? Zoek dan een aanbieder waar je bijvoorbeeld een 40m3 container kunt huren. Dit is echt aan te raden wanneer je grote hoeveelheden afval verwacht te creëren. 

40m3 container huren

Minder tijdverspilling, tevreden personeel

Hét grote voordeel van afvalcontainers is dat bouwpersoneel gemaakt afval meteen kan weggooien. Dit werkt natuurlijk een stuk fijner en veiliger, want het is nu niet meer zo lastig de bouwplaats opgeruimd te houden. Verder hoeven je medewerkers door deze werkwijze niet het afval weg te brengen naar de vuilstort. Dit scheelt een hoop tijd (en dus geld), want in de aanhangwagen die je daar waarschijnlijk voor gebruikt kun je maar een beperkte hoeveelheid afval kwijt. Diverse ritten naar de stort zijn dan ook de consequentie. Dit is ongetwijfeld niet hetgeen waar je je personeel voor hebt aangenomen. Tenslotte is het zo dat als je meerdere soorten afval verwacht te maken, dat je ook meerdere containers huurt: een container per afvalsoort. Afval wordt dus direct gescheiden, wat goed is voor het milieu. Hoe beter afval wordt gescheiden, hoe meer er uiteindelijk kan worden gerecycled.

40m3 container huren

Check of je een vergunning nodig hebt

Een container waar 40 kubieke meter afval in kan is geen kleinigheid. In een aantal gemeenten in Nederland heb je dan ook een vergunning nodig om zo’n afvalcontainer te mogen gebruiken. Verstandig is dus dit te controleren voordat je een grote container huurt.