Waarom de bouw helaas niet meer zonder beveiliging kan

  • door

Het beschermen van de bouwplaats tegen diefstal is voor bedrijven tegenwoordig een bittere noodzaak. Het materiaal dat gedurende lange tijd op het terrein achter gelaten wordt is van een dermate hoge financiële waarde dat het een gewild doelwit is voor criminelen. Omdat de bouwterreinen zich vaak op afgelegen locaties kunnen bevinden en het verplaatsen van materiaal veel tijd en energie met zich meebrengt is achterlaten van materieel vaak de enige optie. Dieven weten dit ook en met name in het donker en wanneer het bouwterrein verlaten is kunnen zij ongestoord hun gang gaan. Dit maakt dat het achterlaten van materiaal altijd een risico is.

De oplossing 

Door middel van bouwbeveiliging kan je dit risico aanzienlijk verminderen. Dit type beveiliging omvat onder andere camera’s die dag en nacht registreren wat er op en rond de bouwplaats gebeurd en lampen die het terrein verplichtingen zodat criminelen die kwaad in de zin hebben hun activiteiten niet ongezien kunnen uitvoeren. Bijkomend voordeel is dat de camera’s en lampen ook bijdragen aan een veilige bouwplaats. Incidenten tijdens het werk kunnen via camerabeelden worden teruggekeken en hier kan lering uit getrokken worden over hoe dit in de toekomst te voorkomen. 

Omdat iedere bouwplaats anders is is het plaatsen van beveiliging maatwerk. Factoren zoals locatie, omgeving en grootte brengen elk verschillende risico’s met zich mee die specifieke oplossingen vereisen. Er zijn verschillende bedrijven welke dit soort producten aanbieden en u kunnen adviseren en assisteren bij het plaatsen van de beveiliging. Zo weet u altijd zeker dat u uw bouwplaats veilig achter laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *