Waarom een lasagnekuil bouwen?

  • door

De lasagnekuil is een onderdeel van het hele concept wat een melkveehouder een succes kan maken. Tegenwoordig kun je wellicht zeggen dat het een must is om te overleven. We moeten zo optimaal mogelijk werken en mogen daarbij geen tijd en dus geld verliezen. Nieuwe technieken helpen daarbij. Net zoals de lasagnekuil

Bij de lasagnekuil wordt gras in perfect lagen gesneden. Eerst in horizontale lagen in de kuil en vervolgens worden ze verticaal uitgesneden. Op die manier zorgt de melkveehouder ervoor dat zijn koeien dagelijks een constante en zeer complete voeding binnenkrijgt. Hierdoor werk je logischerwijs dus effici├źnter en kan je besparen op voerkosten. 

Lasagnekuil is een manier inkuilen. Bij het tussentijds inkuilen wordt het afdekkleed verwijderd. Bij het verwijderen van dit kleed komt de heerlijke geur van het product je al tegemoet. Altijd een geniet momentje! Het openen van een graskuil door de melkveehouder voor een volgende laag ruwvoer gebeurt volledig automatisch en makkelijk. Het systeem zorgt ervoor dat alles perfect recht verloopt door bepaalde technieken.

We kunnen concluderen dat het (wellicht wel) het oudste beroep ook gebruik moet maken van de nieuwste technieken om bij te blijven. Dit legt immers ook geen windeieren en zorgt voor enorme besparingen en dus winst! Elke melkveehouder doet zich er goed aan om te investeren in de juiste apparatuur om deze technieken te kunnen uitvoeren.