Waarom het onderhoud van een plat dak belangrijk is

Een plat dak biedt veel voordelen. Zo verlies je geen ruimte met schuine wanden en dat betekent meer bruikbare vloerruimte. Ook is een plat dak laten bouwen vaak goedkoper dan een hellend dak. Een ander voordeel is dat het platte dak mogelijkheden biedt voor het plaatsen van zonnepanelen. Deze kunnen immers eenvoudig in de beste positie en helling geplaatst worden. Wel is het bij een plat dak belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. We raden dan ook aan om jaarlijks het dak te laten inspecteren en onderhouden door een gespecialiseerd bedrijf.  

Wat wordt er tijdens het dakonderhoud gedaan

Op een plat dak blijft vaak vuil en viezigheid liggen. Takjes en bladeren van bomen worden op het dak geblazen door de wind en kunnen voor verstopping van de doorvoeren en hemelwaterafvoer zorgen. Tijdens het dakonderhoud of een dakinspectie van een gespecialiseerd dakdekkersbedrijf, zoals Salodak, wordt het dak compleet schoongemaakt en eventuele kleine beschadigingen van de dakbedekking opgespoord en hersteld. Dit voorkomt grote problemen, zoals lekkage, verstopte hemelwaterafvoer, waardoor de kans dat je tegen een complete dakrenovatie aanloopt een stuk kleiner is. 

Dakonderhoud verlengt de levensduur

Regelmatige inspecties van het platte dak zorgen voor een langere levensduur van het dak. Tijdens deze inspecties worden kleine beschadigingen opgespoord en gerepareerd. Hierdoor gaat het dak langer mee en worden grote reparaties voorkomen. 

Dakonderhoud voorkomt lekkages

Kleine beschadigingen zijn eenvoudig te verhelpen. De kosten van jaarlijks dakonderhoud liggen daarnaast een stuk lager dan die van dakreparaties of dakrenovaties. Door deze tijdig op te sporen worden lekkages voorkomen. 

Dakonderhoud voorkomt onverwachte kosten

Door de jaren heen kunnen kleine beschadigingen aan het platte dak zorgen voor steeds groter wordende problemen. Wanneer je deze beschadigingen niet tijdig opspoort, kun je voor grote onverwachte kosten komen te staan. Niet alleen de dakbedekking dient dan hersteld te worden, ook de dakisolatie kan vochtig geworden zijn en zal in dat geval vervangen moeten worden.

Jaarlijks dakonderhoud

Het is het beste om jaarlijks dakonderhoud uit te voeren aan je platte dak. Dat betekent dat elk jaar het hele dak wordt schoongemaakt. Na het schoonmaken, kunnen kleine beschadigingen eenvoudig opgespoord worden en hersteld worden. Eventueel kan de dakbedekking dan vervangen worden. Door dit uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf, kun je grote problemen voor zijn. Zo kom je minder snel voor grote onverwachte uitgaven te staan en verleng je de levensduur van jouw platte dak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *