Wanneer heb je een loodgieter nodig?

Loodgieters, het zijn eigenlijk mensen die je liever niet ziet? Of toch wel? Als er een loodgieter over de vloer komt dan is er vaak iets mis. Er is lekkage of reparatie nodig in je huis. Maar naast reparatiewerkzaamheden doen loodgieters ook nog veel ander werk. In dit artikel bespreken we de verschillende scenario’s waarin je een loodgieter nodig hebt.

Breed terrein

Loodgieter zijn lijkt een heel specifiek beroep. Je repareert keukens en badkamers, toch? De realiteit is anders. Er is een breed terrein wat het werk van een loodgieter en zijn kennis omvat. Dit terrein loopt van het onderhoud aan sanitair en waterleidingen, tot verwarmingsinstallatie, riolering en het bestrijden van vocht in woningen en ook bedrijfspanden. Daarnaast verzorgt een loodgieter ok de aanleg van al deze zaken in nieuwbouwhuizen. Omdat een loodgieter een vakspecialist is, schrikken sommige mensen van de kosten. Toch kan een loodgieter een goede investering of een noodzakelijke uitgave zijn. Kies in ieder geval altijd voor een lokale loodgieter. Dit scheelt alweer in voorrijkosten. Woon je in Utrecht? Google dan loodgieter Utrecht en kies de beste lokale optie.

Spoedreparatie

Wanneer je door een lekkage met een natte woning zit dan zul je een spoedreparatie nodig hebben. Een spoedopdracht is voor een loodgieter heel leuk werk maar het zal voor jou waarschijnlijk iets meer kosten zijn. Ook hier is het verstandig om een lokale loodgieter te bellen. Deze staat niet alleen vaak sneller voor de deur maar zal ook buiten kantoortijden nog langs kunnen komen. Een loodgieter spoed zal waarschijnlijk binnen een uur voor je deur staan om het probleem op te lossen. 

CV-ketel

Eens in de zoveel tijd moet je de CV-ketel ontluchten. Dit is werk waar weinig mensen ervaring mee hebben en waar een loodgieter uitkomst kan bieden. Ontluchting kan verkeerd uitpakken als je niet weet wat je doet terwijl een loodgieter het in een paar minuten geklaard heeft. Omdat het snel werk is zal het niet veel kosten maar het kan wel een hoop narigheid besparen.

Riolering verstopt

Als je een verstopte riolering hebt kan dit voor veel problemen zorgen. Menigeen zal proberen dit zelf op te lossen door in het putje van de wasbak te gaan wroeten en ontstoppingsmiddel erin te gooien. Als het om de wc gaat is er de welbekende wc-ontstopper waarmee mensen tekeergaan. Maar een verstopping kan ook vaak dieper in de riolering onder de grond zitten. In dat geval is het inschakelen van een loodgieter echt een uitkomst. Bedenk dat een loodgieter misschien wat kost maar het is altijd beter dan niks doen en uiteindelijk serieuze schade oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *