Wat houdt de GWW sector in?

GWW

De GWW sector staat voor grondwerk-, wegen- en waterbouw. Elke dag wordt er gebruik gemaakt van grond, wegen en water, waardoor dit beroep een belangrijk onderdeel is in de wereld. De GWW sector valt onder de bouwwereld en is het werkgebied van civiele techniek. 

Civiele techniek

Wanneer je werkzaam bent in de civiele techniek, dan verricht je werkzaamheden als het ontwerpen, bouwen, realiseren en onderhouden van de infrastructuur. Mensen die werkzaam zijn in deze sector, worden ingezet om onder andere wegen te bouwen, renovatie van bruggen en aanleggen van dijken. Het vakgebied is breed en kan verschillen van projecten op vliegvelden tot aan wegen in woonwijken. 

Banen in GWW sector

De GWW sector zijn er diverse taken die uitgevoerd moeten worden. Zo kun je allround vakman worden, waarbij je niet op één specifiek onderdeel wordt gezet. Echter kun je ook aan de slag als machinist, betonboorder, bodemkundige, asfaltwerker, hydroloog of balkman. Het is wel belangrijk dat je hiervoor de juiste opleiding doet om aan de slag te gaan.

Opleidingen GWW sector

Als je besluit om aan het werk te willen binnen de GWW sector, dan zijn er diverse opleidingen die je kunt volgen. Infravak biedt alle opleidingen aan om aan de slag te kunnen binnen de GWW sector. Denk hierbij aan een opleiding kraan machinist, waarbij je een MBO studie doet vanaf niveau 2. Naast MBO kun je ook verder studeren naar HBO. Met HBO studies wordt je bijvoorbeeld opgeleid als projectleider of civiele techniek specialist. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *