Wat is een klimaatplafond?

  • door

De meeste mensen hebben vast wel eens gehoord van een klimaatplafond. Alleen bijna niemand niemand kan uitleggen wat het precies is. Het is over het algemeen nog een redelijk onbekend begrip in Nederland. Toch wordt het steeds vaker toegepast in kantoren, grote gebouwen en woningen. In dit artikel leg ik uit wat een klimaatplafond is en waarom je het zou moeten aanschaffen. 

Wat is een klimaatplafond?

Een klimaatplafond bestaat simpel gezegd uit een aantal buizen in het plafond waar water doorheen stroomt. Een klimaatplafond zorgt ervoor dat als de temperatuur in een kamer te hoog is dat er koud water door de buizen stroomt. Andersom geldt precies hetzelfde. Als de temperatuur te koud is, stroomt er warm water door de buizen. Een groot voordeel van een klimaatplafond is dat het tocht voorkomt en het systeem is bijna helemaal geruisloos, waardoor je bijna niet afgeleid kan worden. 

Duurzaam

Een ander groot voordeel van een klimaatplafond is dat het duurzaam is. Het is een duurzame manier om temperatuur in een gebouw te veranderen. In tegenstelling tot een airco. Bij een airco wordt er geen rekening gehouden met het milieu. Daarnaast zal een klimaatplafond ook financieel goedkoper zijn. Het is een relatief dure investering, maar de een lange termijn zal het geld besparen. Wil je graag een klimaatplafond aanschaffen? Neem dan contact op met Matgroep. Zij beschikken over de vaardigheden om een klimaatplafond te plaatsen.

Wil je graag meer informatie over een klimaatplafond? Neem dan snel een kijkje op https://www.matgroep.nl/. Als je daarna nog vragen hebt kun je ook contact met hun opnemen.