Welke ketel is beter volgens de experts? Een stoomketel of heetwaterketel?

Een ketel schaf je niet zomaar aan. Het is iets waar je goed over moet nadenken en je moet gaan kijken welk soort ketel het beste bij jouw situatie past. Er zijn ongelofelijk veel ketels op de markt tegenwoordig en het is moeilijk om er eentje van te kiezen. Maar een paar ketels die doen het de laatste tijd erg goed. Dat zijn de stoomketel en de heetwaterketel, maar wat is er zo goed deze twee ketels en waarom zou jij voor een van deze twee moeten gaan? Dat lees je allemaal in deze blog terug.

Voordelen van een stoomketel

Het grootste voordeel met een stoomketel is dat je redelijk snelle stroom hebt die je meteen kan gaan gebruiken in het pand. Zo hoef je nooit lang te wachten op een ketel als hij zich nog moet opwarmen. Daarnaast is een stoomketel ideaal in een omgeving waar de warmte soms snel kan veranderen van warm naar koud. Deze ketel moet altijd op een bepaalde temperatuur blijven maar dat is erg makkelijk te regelen met de ketel. Maar een knopje en het is al geregeld. Daarbij is ook het onderhoud makkelijk zelf bij te houden, dus een extern bedrijf is niet nodig.

Voordelen van een heetwaterketel

Als je kiest voor een heetwaterketel, weet je zeker dat je voor een lange periode geen nieuwe ketel meer hoeft aan te schaffen. Het is namelijk een ketel die lang mee gaat, met de goede onderhoud. Daarbij verbruik deze ketel ook een stuk minder energie. Hij heeft minder energie nodig om stroom op te wekken en door te sturen naar de plekken waar het nodig is. Dus dat is ideaal als je meer energie neutraler wil gaan werken als bedrijf. Deze ketel is ook makkelijk te besturen qua temperatuur en evenwicht.

Conclusie

Eigenlijk zijn allebei de ketels winnaars voor andere bedrijven. Voor de een is het veel handiger om een stoomketel aan te schaffen dan een heetwaterketel en dan ook weer andersom. Het ligt echt aan jou als ondernemer wat jij het prettigst vindt werken en wat het beste is voor je bedrijf. Want dat gaat natuurlijk voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *