Welke voordelen heeft een tweedehands heftruck?

  • door

Een tweedehands heftruck is vele malen goedkoper dan een nieuwer exemplaar. Daarnaast zijn er veel tweedehands heftrucks op de markt, dus maak je geen zorgen dat er weinig keus is betreft heftrucks. Een tweedehands heftruck die goed onderhouden is gaat zeker nog jaren mee! Het scheelt enorm in de kosten, dus als je goed uitrekent dan het is ook nog eens een goede investering. Diverse webshops of groothandels zoals Heftruckdiscounter of andere gecertificeerde winkels hebben heftrucks die je veel terugziet in de industrie. Een tweedehands heftruck is eenvoudig in gebruik. Mocht er iets kapot gaan van de heftruck, dan is dit gemakkelijk te repareren. Tweedehands heftrucks zijn namelijk ontworpen om gemakkelijk en eenvoudig opgeknapt te worden, zodat ze nog jaren mee kunnen. Dit opknappen valt meestal onder de garantie van de heftruck. Zo goed als nieuw!

De onderhoud van een heftruck

Als je je passende tweedehands heftruck hebt gevonden, dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk kilometers maken en volop genieten van de heftruck. Volkomen begrijpelijk! Maar na een tijdje is het weer tijd voor de onderhoud van de heftruck. Tijd om te kijken of alles nog klopt onder de motorkap. Hoeveel kilometer heb je met de heftruck gereden? Hoe zwaar is de belasting geweest? Ziet de heftruck er nog goed uit of heeft hij veel gebruikssporen er bij gekregen? Moet er iets vervangen worden of juist gerepareerd? Om deze dingen allemaal bij te houden, is het aan te raden om een onderhoudsplan te maken en deze netjes bij te houden. Als je de heftruck goed onderhoudt, dan is net zo goed als een nieuwe heftruck.

 

Een tweedehands heftruck kopen

Als je uiteindelijk een besluit hebt genomen om toch voor een tweedehands heftruck te gaan, dan kan je meteen je heftruck gebruiken. Het voordeel van een tweedehands heftruck heeft de eerste periode al doorstaan. De periode waar veel dingen kapot kunnen gaan en al een onderhoudskeuring heeft gehad. Na een tijdje kan er weleens een onderdeel vervangen moeten worden zoals wielen of remmen. Deze kunnen natuurlijk door de tijd heen versleten zijn. Ook is het dan slim om de remvloeistof en de motorolie te controleren en deze mogelijk te vervangen. Is de heftruck elektrisch? Houd dan de accu goed in de gaten. Die moet ook door de tijd heen vervangen worden. Om de heftruck helemaal af te maken, kan je de buitenkant weer een mooi kleurtje geven met een mooie kleur lak. Om alles te controleren of de heftruck weer tiptop werkt, kan een functietest doen. Zo weet je zeker dat alles weer werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *