Zo zorg je ervoor dat jouw bestrating weer zo goed als nieuw lijkt

  • door

Kan jouw bestrating wel een opknapbeurt gebruiken, maar is de bestrating niet dusdanig beschadigd of verzakt dat deze opnieuw aangelegd moet worden? Dan wordt het tijd voor een flinke onderhoudsbeurt. Het onderhouden van de bestrating is een flinke klus, die bestaat uit meerdere onderdelen. Om jou op weg te helpen hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Het verwijderen van onkruid

Om jouw bestrating goed te kunnen reinigen is het belangrijk dat je eerst al het onkruid tussen de stenen/tegels verwijdert. Het verwijderen van onkruid kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om het onkruid met de hand te verwijderen, maar kun je er ook voor kiezen om het weg te branden met een onkruidbrander. Onkruid wegbranden kan echter wel gevaar op brand met zich mee kan brengen, waardoor deze vorm van onkruid verwijderen niet geschikt is voor drogere periodes. Een andere manier van onkruid verwijderen is bestrijding met bestrijdingsmiddelen of heet water. Omdat de meeste bestrijdingsmiddelen vandaag de dag verboden zijn, met de hand verwijderen behoorlijk arbeidsintensief is en wegbranden het risico op brand met zich meebrengt, is het bestrijden van onkruid met warm water de beste optie.

Aan de slag met een krachtige hogedrukreiniger

Na het verwijderen van het onkruid kan er worden gestart met het reinigen van de bestrating. Het reinigen van de bestrating kan het snelst worden uitgevoerd met behulp van een hogedrukreiniger. Een hogedrukreiniger is effectiever, grondiger en minder arbeidsintensief dan het schrobben van de bestrating met water, zeep en een bezem en zorgt voor een langduriger resultaat, Beschik jij niet over een stroom- of waterbron in de buurt? Dan is een accu hogedruk reiniger de beste keuze. Een accu hogedruk reiniger is net zo krachtig als een gewone hogedrukreiniger en zorgt ervoor dat jij overal de bestrating reinigen, zelfs in het allerverste hoekje van de tuin.

Oog op de toekomst: bestrating voegen met voegmortel

Wil jij onkruid op de bestrating in de toekomst voorkomen en minder tijd kwijt zijn aan het onderhouden van jouw bestrating? Dan is het aan te raden om jouw bestrating na het reinigen na te voegen met voegmortel. Voegmortel is vaster dan gewoon voegzand, waardoor onkruid zich niet langer tussen de tegels kan vestigen. Hierdoor blijft de uitstraling van jouw bestrating bewaard en kan jij jarenlang genieten van prachtige, schone bestrating.